Sari la conținut
Home » Întrebarea serii: Sunt aricii animale nocturne și pot vedea în întuneric?

Întrebarea serii: Sunt aricii animale nocturne și pot vedea în întuneric?

Aricii sunt adesea animale de companie amuzante și jucăușe, care aduc multe râsete proprietarilor lor. Cu toate acestea, aceste creaturi adorabile sunt în mod natural animale nocturne. Prin urmare, ziua lor începe, de obicei, în jurul orei în care vă așezați la masă.

Mulți proprietari pot atesta că îi aud jucându-se și hârjonindu-se în cuștile lor în miez de noapte. Deoarece sunt animale nocturne, mulți oameni presupun că aricii pot vedea noaptea. Cu toate acestea, oamenii de știință încă dezbat acest subiect, așa că nu este complet clar dacă au suficientă vedere pe timp de noapte.

Aricii sunt animale nocturne

Nu este obișnuit să vezi arici treji în timpul zilei. În sălbăticie, caută de obicei hrană și se hrănesc în timpul nopții, când este dificil pentru prădătorii lor naturali să îi vadă. Această caracteristică naturală se transpune și la cei domestici. Chiar dacă nu trebuie să caute și să vâneze hrană, ei sunt în continuare activi pe timp de noapte.

Ce face un arici pe timp de noapte?

Un arici de companie se trezește adesea pentru a începe să caute hrană. Prin urmare, este important să aveți la dispoziție hrană proaspătă în jurul orei în care un arici se trezește. Sunt insectivori și se bucură să ronțăie o varietate de insecte.

Cu siguranță puteți hrăni un arici de companie cu diferite insecte, cum ar fi viermi de făină, râme și greieri. Cu toate acestea, există, de asemenea, hrană nutritivă disponibilă. Unele produse sunt toxice, dar aceste animale se pot bucura, de obicei, de multe tipuri diferite de fructe și legume ca bunătăți.

Le place să exploreze, mai ales în tuneluri și vizuini subterane. Puteți imita aceste habitate naturale în câteva moduri.O opțiune este să cumpărați tuneluri și tuburi. De asemenea, vă puteți face propriile labirinturi cu cutii de carton.

Aricii sunt zgomotoși noaptea?

Ariciilor le place, de asemenea, să sape, așa că pot beneficia de existența unei ascunzători sau a unei cutii de cuib umplute cu așchii sub care se pot îngropa. De asemenea, se pot bucura de un joc amuzant de găsire a bunătăților în interiorul acestor spații.

Deoarece sunt animale foarte active, ar putea beneficia, de asemenea, de existența unei roți de exerciții în cuștile lor. Pe scurt, aricii sunt destul de zgomotoși noaptea. Dacă se află într-o cușcă, cel mai probabil veți auzi zăngănituri în timp ce ariciul se deplasează.

De asemenea, este posibil să auziți zgomote de foșnet dacă în cușcă există orice tip de așchii. Totodată, indiferent cât de silențioase pot fi roțile de exerciții, tot veți auzi niște zgomote de la ele.

Pot aricii să vadă în întuneric?

Faptul că aricii au vedere pe timp de noapte este un subiect care este încă în dezbatere, deoarece este nevoie de cercetări și dovezi suplimentare în acest sens. Unii oameni cred pot vedea mai bine noaptea, în timp ce alții cred că au o vedere la fel de slabă în timpul nopții ca și în timpul zilei.

Deoarece aricii sunt animale nocturne, vederea lor nu reprezintă o problemă prea mare. Aceștia fac o treabă excelentă în a vâna și detecta insectele cu ajutorul urechilor și al nasului, așa că nu trebuie să se bazeze pe ochi pentru a supraviețui.

Trăiesc în mod natural în zone cu iarbă înaltă și sălbatică. De obicei, ei se împletesc la baza ierbii, așa că nu se pot baza atât de mult pe vedere, deoarece aceasta este obstrucționată într-un astfel de mediu.Un fapt dovedit este că aricii au o vedere slabă. Ei pot distinge contururi de obiecte și siluete vagi. Prin urmare, ei se bazează mai mult pe auz și pe simțul mirosului decât pe vedere.

De asemenea, aricii sunt parțial daltoniști, deci nu pot vedea atât de multe culori pe cât sunt capabili să vadă oamenii. Ei văd mai ales culorile maro și crem și pot vedea, de asemenea, unele nuanțe de galben și albastru, informează petkeen.com.