Sari la conținut
Home » Invitatul din țeavă. Ariciul speriat care a rămas blocat

Invitatul din țeavă. Ariciul speriat care a rămas blocat

Invitatul din țeavă. Andy Hassall făcea niște treburi afară când, deodată, a auzit un zgomot puternic și neliniștitor. Părea că cineva strigă după ajutor, dar nu seamănă cu niciun strigăt pe care îl mai auzise vreodată.

„Nu avea nicio idee despre ce era”, a declarat Fiona Quick, proprietara Urchins Hedgehog Care. Acesta era în același timp, atât confuz cât și foarte speriat.

Invitatul din țeavă

Un arici
Un arici care se răsfață și zâmbește iubitor

Strigătele misterioase l-au condus pe Hassall la o țeavă de scurgere din apropiere – și acolo a descoperit un pui de arici prins înăuntru.

Bietul arici micuț căzuse în țeavă și nu putea să iasă singur. Din fericire, Hassall a fost acolo pentru a-l ajuta.

„Știa că avea niște plase verzi în dubița sa pe care, le-a folosit pentru a căptuși conducta de scurgere”, a spus Quick. „Porcușorul s-a cățărat în plasă și a reușit să-l scoată ușor în siguranță”.

Îngrijirea ariciului

Chiar și după ce a ieșit din țeavă, puiul de arici, numit ulterior Pip, a continuat să plângă. Era atât de confuz și speriat. În curând, însă, a ajuns în grija celor de la Urchins Hedgehog Care și a început imediat să se relaxeze.

„Nu mă așteptam să fie atât de mic, dar a fost perfect”, a spus Quick. „Nu avea nicio rană. Puțin deshidratat, dar să sperăm că fusese în țeavă doar pentru un interval scurt de timp. Este posibil să își fi pierdut mama, totuși… este posibil să o fi urmărit, învățând să caute hrană. Pot confirma că gaura de scurgere este acum acoperită corespunzător. O lecție învățată”, potrivit thedodo.

Micuțul Pip se simte foarte bine acum. Doarme toată ziua și se trezește noaptea pentru a mânca și a explora puțin. Să sperăm că în câteva săptămâni va fi gata să fie eliberat înapoi în sălbăticie.