Sari la conținut
Home » Curiozități despre animale: Cum vânează bufnițele noaptea?

Curiozități despre animale: Cum vânează bufnițele noaptea?

Top 7 curiozități despre bufnițe.

Curiozități despre animale. Deoarece avem tendința de a ne gândi la bufnițe ca fiind nocturne în obiceiurile lor, presupunem, de asemenea, că acestea trebuie să aibă simțuri bine dezvoltate ale auzului și vederii.

Interesant este faptul că sensibilitatea vizuală și auditivă a bufnițelor predominant nocturne, cum ar fi bufnița, nu este mai bună decât a noastră.

Acestea depășesc cu destulă diferență păsările diurne.

Curiozități despre animale: Diferențele între bufnițe

Pentru bufnițele care trăiesc în câmp deschis, noaptea există suficientă lumină naturală pentru a le permite să caute cu vederea.

Pentru bufnițele din păduri, întunericul și natura structurală diversă a habitatului lor face acest lucru mai dificil. Acestea se bazează mai mult pe sunet.

Bufnițele de pădure obișnuiesc să vâneze de la perișor (căutând și ascultând prada) și să urmeze rute regulate prin copaci. Acestea zboară efectiv în orb, ghidate de indicii acustice către carierele zgomotoase.

Bufnițele sunt zburătoare silențioase datorită penelor special concepute pentru aripi. Acestea amortizează aerul, permițându-le să se prăbușească fără a fi auzite.

Chiar și pentru o bufniță de pădure diurnă, auzul poate fi cel mai important simț pentru localizarea prăzii. Gândiți-vă la bufnițele care se năpustesc asupra șoarecilor care caută hrană sub zăpadă.

Cu toate acestea, vederea este esențială pentru a viza o masă, în special atunci când vine vorba de a judeca distanța.

Bufnițele nu pot mesteca

Ca și alte păsări, bufnițele nu au dinți pentru a-și mesteca mâncarea.

Ele își folosesc ciocurile ascuțite și cârligate pentru a sfâșia carnea prăzii în bucății.

De asemenea, pot înghiți prada mică întreagă, de obicei cu capul înainte. Orice părți ale corpului pe care bufnițele nu le pot digera, cum ar fi oasele și blana, sunt regurgitate câteva ore mai târziu sub formă de pelete.

Deși le asociem de obicei cu noaptea, unele bufnițe sunt diurne sau active în timpul zilei. Speciile de la latitudini nordice, cum ar fi bufnițele de zăpadă, trebuie să poată vâna pe tot parcursul zilelor de vară continuu luminoase, potrivit discoverwildlife.

În pădurile de munte din vest, bufnițele pigmee de nord vânează păsări mici în timpul zilei. Altele sunt crepusculare, active în timpul orelor crepusculare ale zorilor și amurgului.