Sari la conținut
Home » Mit sau adevăr: Sunt pisicile animale nocturne?

Mit sau adevăr: Sunt pisicile animale nocturne?

E cineva care să nu-și dorească să fie o pisică?

Sunt pisicile animale nocturne? În timp ce oamenii și alte animale de companie se liniștesc când vine seara, pisicile au adesea propriul lor program. Majoritatea umblă prin casă în căutare de îmbrățișări, gustări și tovarăși de joacă.

Ar putea acest spor de activitate pe timp de noapte să însemne că pisicile sunt nocturne? Acum puteți descoperi adevărul.

Pisicile nu sunt animale nocturne; ele sunt crepusculare. Acest lucru înseamnă că ele sunt mai active în zori și la amurg și se odihnesc în timpul zilei.

Multe pisici ațipesc pe tot parcursul zilei și își rezervă orele mici pentru chestii amuzante. Cum ar fi joaca sau trezirea stăpânilor pentru a cere atenție. Așadar, este normal să credeți că pisica dumneavoastră este o creatură nocturnă.

Dar, dacă ne uităm mai atent la orele în care activitatea lor atinge apogeul vedem că, de obicei, dimineața devreme și seara sunt cele mai mari niveluri de activitate.

De ce dorm în cea mai mare parte a zilei?

O pisică cu ochii verzi sub pătură
O pisică cu ochii verzi sub o pătură, gata de somn

Programul de somn al pisicii dumneavoastră, oricât de ciudat ar părea, este o caracteristică bine concepută și perfecționată de evoluție. Care i-a ajutat pe strămoșii lor sălbatici să devină vânători de succes.

Pentru acești strămoși, vânarea prăzii la răsărit și la apus era cea mai eficientă modalitate de a obține hrană. Deoarece pot vedea în lumină mai slabă, iar aceasta le permit să se strecoare mai ușor pe furiș asupra prăzii lor. Apoi folosesc orele de lumină pentru a-și reîncărca bateriile, gata pentru următoarea vânătoare. Când se lăsa din nou întunericul…

Pisicile domestice nu mai sunt creaturi sălbatice, dar au păstrat același program de somn. Vestea bună este că multe dintre pisicile domestice au învățat să își adapteze rutina pentru a se potrivi mai bine cu orele de veghe ale familiei lor umane.

Dar dacă încă vă luptați să închideți ochii, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru o noapte de somn mai bună.

Ce poți face dacă pisica ta este trează noaptea?

Poate că pisicile nu sunt animale nocturne, dar tot ne fac viața interesantă cu programul lor crepuscular. Iată cum puteți proceda cu o pisică care vrea să vă țină treaz tot timpul.

Jucați-vă împreună înainte de culcare

Folosiți energia pisicii dvs. jucând împreună jocurile lor preferate chiar înainte de a merge la culcare. O sesiune bună de joacă ar putea include orice. De la jucării de fugărit și jocuri cu mâncare până la jocuri interactive pe tabletă sau smartphone.

Scopul este să le lăsați să se bucure de multă activitate în timpul zilei. Astfel încât să fie capabile să se liniștească mai târziu și să nu vină să vă caute atunci când dormiți.

Sunt pisicile animale nocturne: Nu acordați atenție comportamentului lor

Pisica ta te trezește dimineața devreme? O modalitate de a opri acest comportament este să nu-i acordați atenție. Primul nostru instinct este să îi spunem pisicii să se potolească. Fie să cedăm în fața eforturilor ei și să ne ridicăm din pat, oferindu-i adesea mâncare pentru a o liniști.

Dar, ignorând în mod constant rugămințile pisicii pentru atenție sau mâncare, o putem învăța că nu are rost să continue cu acest comportament. Si să renunțe la el pentru aventuri mai interesante care nu implică trezirea stăpânului.

Oferiți-i o masă înainte de culcare

Un alt truc bun care ar putea ajuta la prevenirea activităților crepusculare ale pisicii este hrănirea ei înainte de a merge la culcare. O burtă plină înseamnă că o mare parte din energia corpului va fi redirecționată către procesul de digestie.

Iar dacă vă asigurați că pisica este sătulă înainte de a merge la culcare, este mai puțin probabil să vă trezească cerând mâncare în timp ce dormiți, conform purina.co.uk.