Sari la conținut
Home » Vrei un animal de companie, dar nu ai timp suficient și bani? Variante „ușor de întreținut”

Vrei un animal de companie, dar nu ai timp suficient și bani? Variante „ușor de întreținut”

Vrei un animal de companie, dar nu ai timp suficient și bani? Variante „ușor de întreținut”.

Nu doar câinii și pisicile pot fi o alegere pentru iubitorii de animale!

Avantajele și dezavantajele unui animal de companie sunt din ce în ce mai diverse, iar discuția poate continua la nesfârșit. La urma urmei însă, fiecare își cunoaște timpul și posibilitățile financiare. O pisică sau un câine reprezintă cea mai des întâlnită variantă pentru cineva care își dorește un animal, însă, nu sunt singurele pe listă!

Trei animale ușor de întreținut care îți vor face ziua mai frumoasă!

  1. Porcușorul de Guineea

Un porcușor de Guineea ar putea fi alegerea ta corectă. Oferă foarte multă distracție și amuzament. Rozătoarele sunt animale nocturne, de regulă, ceea ce înseamnă că sunt active cât timp dormi. Porcușorul de Guineea nu are un program neapărat, așa că trage câte un pui de somn din când în când. Spre deosebire de hamsteri, porcușorul nu are nevoie de o roată și nici nu mușcă. Unui porcușor de Guineea îi trebuie un spațiu destul de mare. De asemenea, trebuie să-l iei în brațe regulat, altfel va deveni fricos. Acest animal de companie are durata de viață destul de scurtă, cam 5 ani. Cușca lui costă 150 de lei, iar el cam 50 de lei.

2.  Peștișorii Betta

În mod normal, acești pești trăiesc în mediul lor natural organizați în mici bancuri. Un bol mare cu apă tratată, de preferat în jur de 10 litri, ar trebui să le ajungă. Le poți pune și o plantă de plastic pentru a se simți ca acasă. Nu au nevoie de un rezervor de filtrare al apei, ei ies la suprafață pentru oxigen. Partea mai grea este că apa trebuie schimbată săptămânal, iar când faci asta, ar fi bine să cureți și acvariul. Ei sunt cunoscuți ca și „pești luptători”, așa că dacă îți mai cumperi un alt mascul, ar trebui să stea în boluri diferite. Un peștișor Betta trăiește între 3 și 5 ani. În funcție de magazin, bolul lor costă în jur de 100 de lei, iar un peștișor 50 de lei.

3. Perușii

Aceste păsări se obișnuiesc foarte repede cu oamenii de când sunt mici. La maturitate, vor fi la fel de distractivi ca și rudele lor mai mari, papagalii. Perușii se așază pe degetul tău și vor încerca să mimeze ceea ce spui. Masculii au această aptitudine mai dezvoltată în comparație cu femelele. Nu trebuie să-ți faci griji pentru miros. În cazul în care ai doar un peruș, el se va atașa foarte tare de om și va trebui să îi oferi minim o oră pe zi atenție. Din cealaltă perspectivă, dacă îi mai aduci un prieten, cele două păsări se vor juca între ele și nu vor mai interacționa cu tine atât de mult. Durata de viață a unui peruș este între 5 și 15 ani. Ca și costuri, doar el costă în jur de 100 de lei, iar colivia cam la fel. Mâncarea este destul de ieftină pentru ei.

Vrei un animal de companie?