Sari la conținut
Home » Cât de bine se pot înțelege aricii cu alte animale de companie? Ciudățeniile care îi fac unici

Cât de bine se pot înțelege aricii cu alte animale de companie? Ciudățeniile care îi fac unici

Dacă te gândești să adaugi un arici la familia ta de animale de companie, este o idee bună să te documentezi mai întâi și să te asiguri că toate animalele din casa ta se vor înțelege.

Nu există nicio modalitate de a ști cu siguranță cum se vor potrivi anumite personalități ale animalelor, dar există câteva caracteristici și temperamente ale ariciului care vă pot ajuta să vă dați seama dacă s-ar putea potrivi.

S-ar putea să nu fie la fel de drăgălași precum câinii și pisicile, dar aricii sunt animale de companie care necesită puțină întreținere și care, de obicei, se bucură destul de mult să își petreacă zilele alături de oameni.

Temperamentul ariciului

Aricii au câteva ciudățenii unice care îi separă de alte animale de companie mici. Pentru început, aricii sunt nocturni, ceea ce înseamnă că dorm în timpul zilei și sunt mai activi noaptea. De asemenea, le ia ceva timp să se familiarizeze cu interacțiunile sociale, ceea ce înseamnă că va trebui să aveți răbdare și să fiți foarte blând.

Aricii nu sunt cunoscuți ca fiind agresivi, dar au unele mecanisme de apărare care ar putea intra în joc atunci când se simt amenințați. Acestea includ ghemuirea într-o minge țepoasă sau contracții și sărituri în așa fel încât pană să poată înțepa un potențial prădător.

Toate acestea înseamnă că temperamentul animalului de companie actual va fi la fel de important ca și temperamentul ariciului dumneavoastră atunci când vine vorba de faptul că se pot înțelege. Un câine, o pisică sau un alt animal care poate învăța să respecte spațiul unui arici, mai ales atunci când acesta se află în apărare, are mult mai multe șanse să fie un coleg de cameră de succes decât unul care se bagă constant în treburile lor.

Arici și alte animale de companie

Aricii cu siguranță se pot înțelege cu alte animale de companie, dar merită reiterat faptul că acest lucru depinde foarte mult de personalitatea ambelor animale în cauză. Din acest motiv, este esențial să supravegheați îndeaproape interacțiunile până când puteți fi siguri că toate animalele de companie se simt bine unele cu altele.

Ținând cont de acest lucru, există anumite tipuri de animale de companie cu care aricii au mai multe șanse să se înțeleagă decât cu altele? Iată care este consensul general.

Dacă aveți deja un arici și vă doriți încă unul, aveți noroc. Aricii par să se înțeleagă destul de bine cu semenii lor, deși, ca întotdeauna, personalitatea și temperamentul sunt doi factori majori. Țineți aricii separați în cuști diferite până când vă puteți asigura că se înțeleg bine, deși puneți cuștile unul lângă celălalt pentru ca aceștia să poată începe să se obișnuiască (în siguranță) cu prezența celuilalt.

Arici și alte tipuri de animale de companie

În mod obișnuit, pisicile par să dezvolte rapid un respect sănătos pentru spinii unui arici și păstrează o distanță respectuoasă. Și câinii sunt, în general, destul de precauți față de armura ariciului, deși trebuie să se aibă grijă cu câinii mari, turbulenți sau cu cei care sunt foarte orientați spre pradă, care ar putea răni rapid un arici prin joc dur, în ciuda acelor.

Nici alte animale de companie mici nu reprezintă de obicei o problemă. Dacă ariciul dumneavoastră pare stresat de întâlnirile cu orice alt animal de companie (cum ar fi urinarea sau defecarea de frică), atunci restricționați contactul până când puteți găsi o soluție. Și, ca o bună regulă generală, nu lăsați niciodată alte animale de companie să vă hărțuiască ariciul atunci când se află în cușcă sau în afara ei.

Cum să vă prezentați ariciul la alte animale de companie

Siguranța este întotdeauna prima prioritate ori de câte ori introduceți un animal la altul. Țineți cont de faptul că aricii sunt solitari prin natura lor și s-ar putea să nu fie deschiși la a lega o prietenie cu un alt animal de companie, deși ar putea fi capabili să îl tolereze.

Asigurați-vă că ariciul se simte bine cu dumneavoastră mai întâi, înainte de a face cunoștință cu alte animale de companie. În acest fel, veți putea să vă țineți în siguranță ariciul în brațe în timpul întâlnirilor inițiale, ceea ce ar trebui să le ofere atât lui, cât și dumneavoastră un sentiment de siguranță atât de necesar.

Începeți cu interacțiuni mici, atunci când celălalt animal de companie este frumos și calm. Câinii și pisicile vor fi, în general, destul de curioși față de noul prieten, dar o înțepătură rapidă în nas (dacă se apropie prea mult) ar trebui să fie suficientă pentru a-i învăța un pic de respect. Dacă celălalt animal de companie se manifestă prea puternic sau dacă ariciul dumneavoastră pare prea stresat, întrerupeți interacțiunea și încercați din nou altă dată, informații culese de pe portalul dedicat animalelor thesprucepets.com.