Sari la conținut
Home » Sfaturi și noțiuni de bază pentru manipularea unui arici. Recurgeți la „mită” dacă este necesar

Sfaturi și noțiuni de bază pentru manipularea unui arici. Recurgeți la „mită” dacă este necesar

Cum ai grijă corect de un arici african?

Mulți noi proprietari de arici au emoții în legătură cu manipularea animalelor lor de companie spinoase. Aricii pot fi manevrați (nu sunt prea înțepători), deși este nevoie de răbdare pentru a vă asigura că ariciul este în siguranță și se simte bine în mâinile dumneavoastră.

Pași pentru a manipula un arici

Începeți să vă manipulați ariciul seara, când este cel mai probabil să fie treaz. Un arici adormit poate fi morocănos, ceea ce va face această sarcină practic imposibilă. Permiteți-i ariciului să vă adulmece mâinile, astfel încât să vă recunoască de fiecare dată când îl manipulați.

Așezați-vă mâinile cu palma în sus de o parte și de alta a ariciului. Dacă este necesar, puteți să vă încolțiți ușor ariciul în cușca sa, astfel încât să fie mai probabil să fie nevoit să meargă pe mâinile dumneavoastră.
Împingeți-vă ușor mâinile sub ariciul care stă în picioare. Puteți chiar să adunați un pic de așternut pentru a vă proteja mâinile un pic mai mult, dacă aveți emoții că vă veți înțepa.

Cuplați-vă mâinile și ridicați ariciul în timp ce acesta este înfășurat în mâinile dumneavoastră. Țineți-vă degetele împreună și nu vă apropiați de burta ariciului, în cazul în care acesta decide să se rostogolească (un deget prins în mijlocul unui arici în ghem nu este amuzant).

Recurgeți la „mită” dacă este necesar

Este posibil ca ariciul să pufăie sau să se rostogolească într-o minge. Încercați să persistați, cu excepția cazului în care este supărat în mod nejustificat și nu faceți niciun progres. Este în regulă să îl ridicați dacă s-a tăvălit într-o minge.

Țineți animalul de companie în brațe (încercați să îl legănați pe o mână sau pe un antebraț și să îi puneți cealaltă mână ușor pe spate, pentru siguranță) sau așezați-l în poala dumneavoastră. Cei mai mulți se vor desface destul de repede dacă se simt în siguranță și vor începe să exploreze.

Nu ezitați să recurgeți la „mită” dacă este necesar. Dacă se rostogolește într-o minge, oferiți-i o recompensă, cum ar fi un vierme de făină gustos, imediat ce se derulează. Probabil că va decide rapid că a fi ridicat este un lucru bun, deoarece este recompensat pentru asta. Rezervați această recompensă pentru momentele în care vă manipulați ariciul.

Sfaturi pentru manipularea unui arici

Odată ce ariciul a prins încredere, permiteți-i să vă exploreze mâinile și poala în ritmul său propriu. Nu încercați să vă mângâiați ariciul până când nu se relaxează. Un arici relaxat își va lăsa spinii în jos. Evitați să mângâiați inițial fața ariciului dumneavoastră, deoarece, de obicei, nu le place acest lucru.

Ariciul vă va recunoaște după miros. Purtarea mănușilor nu va face decât să vă deruteze ariciul.Loțiunea de mâini sau parfumurile grele pot, de asemenea, să vă deruteze ariciul. Plasarea unui tricou pe care l-ați purtat în cușca lor îl poate familiariza cu mirosul dumneavoastră.

Dacă este necesar, se poate folosi un prosop gros pentru a ridica un arici încăpățânat la început, în loc de mănuși. Nu vă apucați ariciul de sus.Nu uitați că spinii nu sunt ghimpate și nici nu ies ca niște pene de porc spinos, așa că, dacă vă înțepați, vă va durea, dar nu va fi insuportabil de dureros, potrivit thesprucepets.com.