Sari la conținut
Home » Știai că pisica ta este predispusă la arsuri solare? Modalități de a vă proteja animalul de companie

Știai că pisica ta este predispusă la arsuri solare? Modalități de a vă proteja animalul de companie

sursă foto: fanatik.ro

Puteți preveni arsurile solare ale pisicii dumneavoastră, astfel încât aceasta să se poată bucura în continuare de distracție la soare fără efectele dăunătoare.

Pisicile și soarele merg împreună ca untul de arahide și jeleul. Dacă există un petic de soare undeva, cu siguranță veți găsi o pisică întinsă pe el. Dar acest fenomen îi poate face pe stăpâni să se întrebe dacă pisica lor se poate arde la soare. Da, pisicile (chiar și cele de interior) pot suferi leziuni solare dacă stau prea mult timp la soare.

Cum să vă protejați pisica de arsurile solare

Din fericire, arsurile solare ale pisicii pot fi prevenite. Luați aceste măsuri de precauție pentru a vă proteja prietenul felin.

Țineți animalul de companie în interior între orele 10 și 16 când soarele este cel mai puternic. Puneți folie de protecție UV pe ferestre pentru a proteja pisicile de interior. Folosiți o cremă de protecție solară sigură pentru pisici pe zonele vulnerabile, cum ar fi urechile și nasul lor.

În timp ce pisicile sunt afectate de expunerea la lumina soarelui, arsurile solare sunt puțin diferite de ale noastre. În general, nu veți vedea efectele imediate ale soarelui pe o pisică, așa cum ați vedea pe propria piele după ce ați stat afară.

În schimb, efectele sunt cumulative, așa că veți vedea semne după deteriorarea repetată a soarelui pe parcursul a luni sau chiar ani. Acest lucru se numește dermatită solară la pisici.

Semne de arsuri solare la pisici

Cum îți poți da seama dacă pisica ta are o arsură solară? Poate fi un pic mai dificil de observat din cauza blănii lor, dar este posibil să vedeți aceste semne de arsuri solare ale pisicii imediat după expunerea la soare sau în săptămânile sau lunile următoare. Semnele la care trebuie sp fii atent : Piele roz, inflamată; Piele solzoasă, cu cruste; Piele îngroșată; Blistere sau sângerări; Pierderea părului; Semne de durere.

Orice pisică poate suferi o arsură solară, dar unele prezintă un risc mult mai mare. Acest lucru poate depinde de caracteristicile lor fizice, cum ar fi coloritul sau mediul în care trăiesc. Pisicile cele mai predispuse să facă arsuri solare sunt:

Pisicile albe; Pisicile cu pielea roz; Pisicile cu pielea nepigmentată; Pisicile bicolore și tricolore cu blana albă
Pisicile fără păr.

Animalul de companie și consecințele arsurilor solare

Arsurile solare nu sunt doar inconfortabile pentru pisici; ele pot duce și la cancer de piele. Carcinomul cu celule scuamoase (SCC) este cel mai frecvent tip de cancer de piele pe care îl dezvoltă pisicile din cauza expunerii la soare.

Zonele trebuie îndepărtate chirurgical, motiv pentru care vedeți adesea imagini cu pisici albe cu urechile amputate. Pisicile albe au de 13,4 ori mai multe șanse de a face SCC decât pisicile de alte culori.

Poate fi greu să vă țineți pisica iubitoare de soare departe de raze. Din fericire, nu trebuie să o faceți. Cu ajutorul produselor care blochează razele UV, cum ar fi foliile pentru ferestre și crema de protecție solară, puteți să vă protejați pisica de daunele provocate de soare. Iar dacă observați simptome de dermatită solară, nu ezitați să cereți medicului veterinar să o verifice. Depistarea timpurie este cheia pentru cel mai bun rezultat, potrivit lovetoknowpets.com