Sari la conținut
Home » Descoperirea care i-a lăsat mască pe biologi. Broască țestoasă pe cale de dispariție identificată într-un mediu nou

Descoperirea care i-a lăsat mască pe biologi. Broască țestoasă pe cale de dispariție identificată într-un mediu nou

În Queensland, Australia, există mai multe broaște țestoase țestoase cu gât alb decât credeau cercetătorii, ceea ce reprezintă o veste bună pentru această specie pe cale de dispariție.

În timp ce Burnett Mary Regional Group (BMRG), o organizație de gestionare a resurselor naturale, explora Baffle Creek pentru un proiect care nu avea legătură cu acesta, echipa a dat peste trei dintre rarele broaște țestoase snapping.

Această specie nu a fost niciodată înregistrată în această regiune, notează ABC Wide Bay, astfel că cercetătorii speră că descoperirea celor doi masculi și a unei femele ar putea fi un semn de creștere a populației.

De ce este această specie de broască țestoasă atât de deoosebită

Aceasta pare cu siguranță o veste bună pentru broaștele țestoase sălbatice, pentru oamenii de știință și pentru mediu! Dacă luăm în considerare statutul aproape dispărut al acestei specii de broască țestoasă este ușor de înțeles de ce directorul de cercetare al BMRG, Tom Espinoza, a numit aceast eveniment „o descoperire interesantă”.

Ceea ce face ca această specie să fie deosebit de interesantă este abilitatea lor unică de a respira prin anus. De asemenea, este cea mai mare specie de broască țestoasă de apă dulce din Australia, așa că există multe motive pentru a aprecia aceste animale.

Atunci când o specie este considerată în pericol critic de dispariție, așa cum sunt broaștele țestoase cu gât alb, acestea sunt la un pas de extincție. Cu toate acestea, descoperirea a trei adulți în această locație poate sugera că există chiar mai multe broaște țestoase în zonă, potrivit pethelpful.com.

Există mai multe țestoase în tot bazinul hidrografic Baffle

„Dacă am fi găsit una singură, ar fi putut fi doar o anomalie sau o translocare, dar să găsim doi masculi și o femelă este o descoperire semnificativă”, a declarat Espinoza pentru ABC Wide Bay. „Înseamnă că probabil există mai multe țestoase în tot bazinul hidrografic Baffle și că acestea sunt o populație care se poate autosusține”.

Pentru a determina dacă este vorba de o populație care se menține singură, BMRG va efectua mai multe cercetări ale cursurilor de apă din zona în care au fost găsite țestoasele. Dacă da, creșterea acestei noi populații ar putea fi salvarea speciei pe cale de dispariție în ansamblu.

Espinoza a explicat: „Fiind pe cale de dispariție critică, specia are o diversitate genetică foarte scăzută, ceea ce afectează supraviețuirea și viabilitatea populației în viitor. Așadar, dacă această populație are o semnătură genetică unică sau o anumită diversitate genetică în cadrul ei, acest lucru este foarte important și pentru specie în general”.

Inutil să mai spunem că iubitorii de animale sălbatice vor aștepta cu sufletul la gură actualizări ale viitoarelor cercetări.