Sari la conținut
Home » Ai o țestoasă cu tâmple roșii? Iată cu ce o poți hrăni

Ai o țestoasă cu tâmple roșii? Iată cu ce o poți hrăni

Cum am grijă de broasca mea țestoasă?

Ai o țestoasă cu tâmple roșii? Broaștele țestoase cu tâmple roșii au nevoie de o dietă care să conțină o combinație de hrană atât de origine animală, cât și vegetală. Broaștele tinere consumă mai multă proteină de origine animală, așa că puii ar trebui să înceapă cu o dietă mai bogată în carne.

Totuși, este o idee bună să oferiți și hrană vegetală, chiar dacă acestea nu o vor consuma până când nu vor crește puțin. Oferirea de hrană vegetală iu ar putea face mai puțin probabil ca țestoasa dumneavoastră să refuze aceste alimente pe măsură ce îmbătrânește. Este un lucru este util, deoarece vegetalele ar trebui să reprezinte o parte semnificativă a dietei țestoasei cu tâmple roșii adulte.

Ai o țestoasă cu tâmple roșii: Varietate

Ai o țestoasă cu tâmple roșii: O țestoasă norocoasă!
Ai o țestoasă cu tâmple roșii: O țestoasă norocoasă care se plimbă prin natură!

Granulele comerciale sunt destul de nutritive, convenabile și benefice. Acestea conțin o combinație bună de vitamine și minerale.

Cu toate acestea, așa cum spune o vorbă, varietatea este sarea vieții. Oferirea unei game variate de alimente este mai bună decât să dați doar granule țestoasei dumneavoastră. O varietate de alimente proaspete oferă o gamă mai largă de nutrienți în forme diferite.

Hrănirea cu diverse elemente este și mai stimulantă pentru țestoasă și reprezintă o formă bună de îmbogățire. Elementele vii de pradă sunt deosebit de dorite. Acestea oferă țestoaselor oportunitatea de a se antrena în vânătoare, așa cum ar face în sălbăticie. În general, încercați să limitați granulele la aproximativ 25 la sută din dietă și să completați restul cu elemente din următoarele opțiuni:

Opțiunile

Elemente de pradă: Râme de pământ, greieri, molii, melci acvatici, larve de insecte, dafnii, creveți și larve de gândaci. Pentru țestoasele foarte mici, prada poate trebui să fie tăiată în bucăți mai mici. Țestoasele mai mari pot primi pradă mai mare, cum ar fi pești hrănitori. Unii experți avertizează că peștii pot purta paraziți și alte elemente nedorite sau că sunt prea grași pentru a fi o hrană regulată.

Verdețuri cu frunze: Varza kale, varza obișnuită, frunzele de mustar și frunzele de păpădie sunt alegerea optimă. Salata iceberg nu ar trebui niciodată inclus, deoarece nu este suficient de nutritivă. Iar salata verde cu frunze întunecate, cum ar fi cea romană, poate fi dată cu rar. Asigurați-vă că o hrăniți cu vegetale cu niveluri adecvate de calciu-fosfor.

Plante acvatice: Într-un acvariu, puteți adăuga plante acvatice pe care țestoasele le adoră de obicei. Acestea mănâncă adesea plante scufundate cum ar fi anacharis, castan de apă, salată de apă, azolla și firicel.

Alte legume: Morcovi (atât leguma portocalie, cât și partea verde de sus), dovleac și fasole verde sunt primele pe listă. Legumele pot fi tocate pentru a le face mai ușor de mâncat, ceea ce este util în special pentru țestoasele mai mici.

Ai o țestoasă cu tâmple roșii: Suplimente nutritive pentru țestoasele cu tâmple roșii

Un veterinar vă poate recomanda să amestecați mâncarea țestoasei cu multivitamine speciale care conținecalciu și vitamina D3 de câteva ori pe săptămână. De asemenea, o modalitate excelentă de a furniza calciu suplimentar este să puneți o os de sepie în acvariu. Acestea sunt adesea disponibile în secțiunea de păsări a magazinului local de animale de companie și pot fi fixate în acvariu cu cleme cu ventuză sau pur și simplu plasate în apă.

Unii experți recomandă fructe proaspete, cum ar fi bananele, fructele de pădure, merele și pepenele. Cu toate acestea, acest lucru nu face parte din dieta naturală a țestoaselor cu tâmple roșii și le-ar putea provoca diaree. Dacă oferiți fructe, limitați-le în cantități foarte mici ca o gustare specială.

Nu le hrăniți cu pește congelat. Sau, cel puțin, nu prea des. Congelarea unor tipuri de pește crește nivelurile unei enzime care distruge vitamina B1.

Carnea de pui și cea slabă nu oferă o nutriție echilibrată și va murdări apa foarte repede. Utilizați acestea doar în ocazii rare într-un vas special de hrănire. Conținutul de proteină poate contribui, de asemenea, la boala renală a țestoasei tale.

Nu le hrăniți niciodată cu carne crudă datorită riscului de contaminare bacteriană, potrivit thesprucepets.com.