Sari la conținut
Home » Cum să ai o broască țestoasă sănătoasă pe timpul iernii

Cum să ai o broască țestoasă sănătoasă pe timpul iernii

Cum am grijă de broasca mea țestoasă?

Cum să ai o broască țestoasă sănătoasă pe timpul iernii. În sezonul rece, deținerea unei broaște țestoase ca animal de companie necesită o atenție specială. Pentru a preveni problemele de sănătate. Un proverb vechi ne amintește că ,,iarna nu-i ca vara”, iar acest lucru este valabil și pentru aceste reptile.

Pentru a evita eventualele complicații de sănătate la care broaștele țestoase pot fi susceptibile în timpul sezonului rece, este esențial să luăm în considerare următoarele aspecte.

Cum să ai o broască țestoasă sănătoasă pe timpul iernii

1. Încălzitorul este un element crucial pentru asigurarea condițiilor potrivite în habitatul lor. Broaștele țestoase nu au capacitatea de a-și regla temperatura corpului, așa că trebuie să le furnizăm o sursă constantă de căldură.

Fără o temperatură adecvată, broaștele țestoase se pot confrunta cu următoarele probleme:

– Probleme digestive: Digestia lor este un proces dependent de căldură, și dacă temperatura este prea scăzută, digestia poate fi afectată, ducând la probleme bacteriene sau fermentație neadecvată a hranei.

– Malabsorbție: Nutrienții din alimente nu pot fi corect asimilați, ducând la carențe nutriționale severe, mai ales în cazul broaștelor țestoase tinere.

– Hibernarea: Broaștele țestoase intră în hibernare în condiții de frig, o perioadă în care metabolismul lor scade semnificativ și nu mai consumă hrană. Cu toate acestea, hibernarea nu este potrivită pentru broaștele în creștere sau pentru puii sub 3 ani, deoarece aceștia nu au suficiente rezerve corporale pentru a trece prin acest proces.

Alegerea unui încălzitor adecvat este esențială. Un încălzitor cu termostat și protecție împotriva deteriorărilor accidentale, cauzate de către broaște, va menține temperatura apei la nivelul potrivit. Recomandarea generală este de 1 watt pe litru de apă în terariu, cu încălzitoare de 25 de wați pentru terarii de până la 25 de litri.

2. Termometrul este un instrument esențial pentru a monitoriza temperatura în habitatul broaștelor țestoase. Aceasta este importantă deoarece, în unele cazuri, încălzitoarele pot să nu funcționeze corespunzător. Un termometru vă va ajuta să vă asigurați că condițiile sunt optime pentru animale.

Asigurați-vă că există o sursă de căldură

3. Lampa cu radiații UV B/UV A este necesară pentru a ajuta broaștele țestoase să asimileze vitamina D. Esențială pentru absorbția calciului și dezvoltarea oaselor și carapacei în mod normal.

4. Asigurați-vă că există o sursă de căldură și de la suprafața apei, deoarece broaștele țestoase sunt animale mixte, petrecând timp în apă și pe uscat. Aerul rece la suprafața apei poate determina broaștele să petreacă mai mult timp în apă. Așadar, crește riscul de infecții fungice la nivelul carapacei.

5. Un bloc mineral este o sursă importantă de calciu, esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a oaselor și carapacei broaștelor țestoase.

Acordarea atenției și îngrijirii necesare, hrana de calitate, asigurarea echipamentului corespunzător și informațiile corecte sunt esențiale pentru a menține sănătatea broaștelor țestoase în timpul sezonului rece, conform animax.ro.