Sari la conținut
Home » Sunt broaștele țestoase animale de companie bune? Ce trebuie să știi despre ele

Sunt broaștele țestoase animale de companie bune? Ce trebuie să știi despre ele

Sunt broaștele țestoase animale de companie bune? Probabil că ați învățat în clasa a treia ce este un amfibian: un animal care trăiește atât în apă, cât și pe uscat; numele are chiar și cuvântul grecesc pentru „ambele”, „amphi”, în el.

Dar, ca în cazul tuturor lucrurilor, este de fapt puțin mai complicat decât explicația pe care am primit-o în școala primară. Desigur, o mulțime de animale s-ar potrivi acestei descrieri care cu siguranță nu sunt amfibieni.

La urma urmei, vidrele și pinguinii trăiesc pe apă și pe uscat, dar cu siguranță nu se califică. Este deosebit de dificil să se facă distincția între reptile și amfibieni, deoarece au atât de multe caracteristici comune.

Deci, cum le deosebim? Broaștele țestoase sunt cu adevărat reptile sau amfibieni? Iată cum stau lucrurile.

Ce face ca reptilele și amfibienii să fie speciale?

La fel ca oamenii, peștii și păsările, reptilele și amfibienii sunt ambele vertebrate. Acest lucru înseamnă că toți avem coloană vertebrală, spre deosebire de insecte sau meduze.

Majoritatea păsărilor și mamiferelor trăiesc pe uscat; peștii își petrec cea mai mare parte a vieții în apă. Dar celelalte grupuri sunt speciale pentru că au câte puțin din fiecare (vom detalia acest lucru într-un minut). În plus, aceștia au sânge rece, în timp ce oamenii au sânge cald.

Asta înseamnă că noi ne producem propria căldură și avem nevoie de pulovere și pături pentru a o reține sau de transpirație pentru a o răci.

Reptilele absorb căldura din mediul în care trăiesc, așa că, de obicei, le vezi alegând să trăiască în climate mai calde și hibernând iarna. Cu toate acestea, există câteva diferențe cheie între reptile și amfibieni.

Sunt broaștele țestoase animale de companie bune?

Broască țestoasă în habitatul ei natural. dinți Sursa foto: dreamstime.com
Broască țestoasă în habitatul ei natural care privește o cameră

Unora le plac câinii, altora le plac pisicile, dar există o cu totul altă categorie de oameni care se bucură de un alt tip de animal de companie. Uneori, nu un animal cu blană este cel care îți completează casa, ci un mic ceva mai mult.

Păsările, șopârlele, broaștele țestoase și șerpii, toate pot fi tovarăși perfecți pentru persoana potrivită cu configurația potrivită.

Dar nu vă aruncați în posesia unei reptile fără a face mai întâi o examinare amănunțită. Sunt multe lucruri complicate în ceea ce privește îngrijirea acestor creaturi, conform pawtracks.

Ca întotdeauna, trebuie să cercetați cu atenție „broaștele țestoase ca animale de companie”, inclusiv aspectele negative, înainte de a vă decide să deveniți un părinte de testudines.