Sari la conținut
Home » Animale care nu pot fi împușcate! Glonțul ricoșează din „armura” lor

Animale care nu pot fi împușcate! Glonțul ricoșează din „armura” lor

Armadillo, animale din care ricoșează glontul

Există unele animale care par a fi capabile să devieze gloanțele? Da, există unele animale care par să fie rezistente la gloanțe. A fost observată o „armură” de armadillo compusă din plăci osoase cunoscute sub numele de osteoderme care poate devia gloanțele.

Într-un incident, un bărbat din Texas a fost lovit în față când propriul glonț a ricoșat de la un armadillo pe care a încercat să-l împuște. Într-un alt incident un glonț care a ricoșat de la un armadillo a pătruns într-o casă. În acest al doilea caz a fost rănită o persoană de sex feminin.

Animale care pot devia glonțul

Relatările din perioada colonială timpurie descriu relatări despre gloanțe care ricoșează de asemenea de pe pielea crocodililor de apă sărată. Gloanțele fie ricoșau, fie se înfigeau în craniile robuste ale reptilelir, fără să pătrundă în creier.

Caracterul semi-bulletproof al crocodililor și al altor animale mari, cum ar fi elefanții și rinocerii, a dat naștere, la sfârșitul anilor 1800, la „pistolul pentru elefanți”. Acesta era o armă foarte rezistentă, special concepută pentru a ucide vânatul mare.

Două cuvinte grecești, „rhino” însemnând nas și „ceros” însemnând corn, se combină pentru a crea cuvântul rinocer, deși rinocerul este cel mai adesea prescurtat rinocer. Există cinci specii existente de rinoceri. Rinocerul alb și rinocerul negru (care se găsesc în Africa), rinocerul indian, rinocerul de Javan și rinocerul de Sumatra (care se găsesc în sudul Asiei).

Se înrudesc rinocerii cu alte viețuitoare

Numele rinocerului alb provine probabil de la cuvântul olandez „wijd”, care înseamnă „larg” și care se referă la gura largă a animalului, în timp ce rinocerul negru a fost denumit astfel pentru a-l deosebi de rinocerul alb.

Speciile de rinoceri negri, Javan și Sumatra sunt animale care se hrănesc, înfășurându-și buza superioară prehensilă în jurul frunzelor și crengilor atunci când se hrănesc. Rinocerii albi și rinocerii indieni sunt considerați a fi animale pășunatoare.

Rinocerii fac parte dintr-un grup de animale numit Perissodactyla, care sunt ungulate cu degete ciudate. Există doar trei familii de animale existente în acest grup – Rhinocerotidae (rinoceri), Equidae (cai, zebre și măgari) și Tapiridae (tapiri). Câți dinți au rinocerii?Rinocerii au între 24 și 34 de dinți, în funcție de specie, potrivit discoverwildlife.com,

Etichete: