Sari la conținut
Home » Crocodilii au fost niște adevărați eroi! Au ajutat un câine să iasă din lac!

Crocodilii au fost niște adevărați eroi! Au ajutat un câine să iasă din lac!

Crocodilii au foste niște adevărați eroi!

Crocodilii au fost niște adevărați eroi! Un studiu publicat în Journal of Threatened Taxa a analizat comportamentul crocodililor de mlaștină. Cunoscuți și sub numele de tâlhari, din statul Maharashtra, India.

Acest studiu a relevat un comportament neobișnuit al acestor reptile uriașe. Au sugerat că au manifestat ceea ce poate fi descris ca ,,empatie emoțională”.

Crocodilii au fost niște adevărați eroi!

Evenimentul a avut loc în momentul în care un câine a căzut în mlaștina din apropierea râului Savitri, în Maharashtra, după ce a fost urmărit de o haită de câini sălbatici. Câinele nu a observat inițial prezența a trei crocodili în apă, care, în mod obișnuit, sunt prădători oportuniști.

În loc să-l atace, crocodilii au folosit boturile lor pentru a împinge câinele într-o zonă de pe malul râului în care haita de câini sălbatici nu putea ajunge. A permis patrupedului să ajungă în siguranță pe uscat.

Crocodilii de mlaștină pot atinge dimensiuni impresionante de până la cinci metri și pot cântări până la 450 de kilograme. Reprezintă o amenințare semnificativă pentru oamenii care pătrund în habitatul lor natural din India, Sri Lanka, Pakistan și Nepal.

Comportamentul neobișnuit al crocodililor a intrigat cercetătorii. Care au speculat că acesta s-ar fi datorat lipsei de foame.

Crocodilii au ales să nu atace câinele

Cercetătorii au concluzionat că comportamentul crocodililor de a nu ataca câinele, chiar dacă se afla în apropiere și ar fi putut să-l devoreze cu ușurință, și alegerea lor de a-l împinge spre mal sugerează posibilitatea manifestării empatiei emoționale între specii.

Această observație este considerată interesantă, deoarece puține studii au abordat subiectul empatiei între specii diferite. Cercetătorii au subliniat că aceasta ar putea fi o formă de empatie emoțională sau, cel puțin, un comportament care merită atenție.

Deoarece demonstrează capacitatea unei specii de a simți sau de a reacționa la sentimentele emoționale ale unei alte specii, conform digi-animalworld.ro.