Sari la conținut
Home » Au oare broaștele țestoase dinți? Ești în pericol dacă ai un astfel de animal în casă?

Au oare broaștele țestoase dinți? Ești în pericol dacă ai un astfel de animal în casă?

Broască țestoasă în habitatul ei natural. dinți Sursa foto: dreamstime.com

Au oare broaștele țestoase dinți? Dacă da, la ce le ajută? Broaștele țestoase sunt cunoscute pentru diverse trăsături caracteristice care nu sunt împărtășite de multe alte specii din regnul animal.

Poate că cea mai vizibilă este carapacea lor dură, care le ajută să se protejeze de prădători. Deși există unele broaște țestoase care se pot hrăni cu animale mai mici, majoritatea sunt în principal erbivore. Anatomia unui animal este adaptată atât la ceea ce mănâncă, cât și la modul în care o face.

Au oare broaștele țestoase dinți?

Aceasta include întregul lor sistem gastrointestinal, al cărui început este gura. La AnimalWised, ne întrebăm dacă broaștele țestoase au dinți?

Ne uităm la modul în care se hrănesc diferite tipuri de broaște țestoase, inclusiv țestoase și broaște terestre, astfel încât să putem înțelege mai bine dacă dinții le-ar fi utili.

Există o mică confuzie în ceea ce privește utilizarea cuvântului „broască țestoasă„.  În unele locuri, în special în America de Nord, broasca țestoasă este folosită pentru a descrie toate tipurile de animale din cadrul ordinului de reptile cunoscut sub numele de Testudines.

Cu toate acestea, în alte regiuni vorbitoare de limbă engleză, broasca țestoasă se referă în general doar la broaștele țestoase marine. În aceste zone, broaștele țestoase de apă dulce sunt cunoscute sub numele de terrapins, iar broaștele țestoase terestre sunt cunoscute sub numele de tortoises.

Vom analiza dacă broaștele țestoase acvatice au dinți

Pentru scopurile noastre, ne vom referi la toate acestea ca „țestoase”, dar le vom privi în continuare ca grupuri separate. Pentru început, vom analiza dacă broaștele țestoase acvatice au dinți. Unele specii de broaște țestoase de mare includ:

Broasca țestoasă de mare verde (Chelonia Mydas)
Broasca țestoasă de mare Hawksbill (Eretmochelys imbricata)
Broasca țestoasă țestoasă (Caretta caretta)
Broasca țestoasă de mare cu piele (Dermochelys coriacea)
Broasca țestoasă de mare Kemp’s ridley (Lepidochelys kempii)
În ceea ce privește unele tipuri de broaște țestoase de apă dulce sau semi-acvatice, găsim:

Tăvălugăreasa de baltă (Trachemys scripta)
Broasca țestoasă cu nas de porc (Carettochelys insculpta)
Broasca țestoasă pătată (Clemmys guttata)
Broasca țestoasă cu spinare (Sternotherus carinatus)

Deși broaștele țestoase au anumite caracteristici fizice comune, fiecare grup are, de asemenea, propriile trăsături particulare. Forma capului și a gurii poate varia considerabil de la o specie la alta.

Unele vor avea o structură de cioc în formă de cârlig, care amintește de diverse specii de păsări. Altele vor avea o gură mult mai rotunjită, iar unele, cum ar fi țestoasele cu nas de porc, au protuberanțe care nu seamănă cu nicio alta.

În ceea ce privește întrebarea dacă broaștele țestoase de mare au dinți, răspunsul este nu. De fapt, nicio specie de broască țestoasă nu are dinți.

Motivul este că nu au nevoie de ei pentru a-și mânca hrana. Spre deosebire de mulți prădători care au canini pentru a ucide prada și a-i mânca carnea, țestoasele nu au nevoie să atace în același mod, conform animalwised.com.