Sari la conținut
Home » Care sunt cauzele pierderii dinților la câini? Ce trebuie să știe stăpânii

Care sunt cauzele pierderii dinților la câini? Ce trebuie să știe stăpânii

câini de terapie și pacienți

Care sunt cauzele pierderii dinților la câini? Îți iubești câinele mai mult decât orice și vrei să faci întotdeauna ce este mai bine pentru prietenul tău cu patru picioare.

Pe măsură ce câinii îmbătrânesc, există multe lucruri pe care părinții animalelor de companie le pot face pentru a se asigura că anii de aur ai cățelului lor sunt cât mai sănătoși și fericiți posibil.

Este firesc pentru căței să își piardă dinții pe măsură ce le apar cei adulți. Pe de altă parte, acesta este un semn de îngrijorare la câinii mai în vârstă. Iată ce trebuie să știți.

Cățelul tău care își pierde dinții este absolut normal

Cel mai bun prieten al omului
Cel mai bun prieten al omului care zâmbește larg

Dinții de lapte ai cățelușului tău sunt cunoscuți și sub numele de dinți de lapte. Aceștia încep să apară când au aproximativ trei până la șase săptămâni. Aceștia cad în mod natural pe măsură ce apar dinții de adult.

Mulți căței își înghit dinții, ceea ce nu le va face rău în niciun fel. Însă, alții îi pierd în timp ce mănâncă și se joacă. Când cățelul tău ajunge la etapa de dentiție, în jurul vârstei de trei-patru luni, probabil că vei dori să îți ascunzi pantofii preferați.

Până când puiul tău de blană va împlini șapte luni, va avea dinții de câine adult.

Care sunt cauzele pierderii dinților la câinii adulți?

În timp ce un rânjet adorabil cu dinții deschiși este perfect pentru un cățeluș cu dinți, nu este un eveniment normal la câinii adulți.

Dacă aveți un câine adult cu dinți lipsă, este timpul să aflați mai multe despre motivul pentru care câinele dvs. ar putea avea probleme dentare. Așadar ar trebui să vă dați seama că trebuie să faceți o excursie la veterinar. Chiar mai bine, să luați în considerare un plan de asigurare dentară pentru câini, potrivit pawtracks.

Cele două cauze principale pentru pierderea dinților la câinii adulți sunt traumatismele și boala parodontală.