Sari la conținut
Home » Pisicile sunt capabile să ne rețină numele și să ne asculte conversațiile. Ce ne spune acest lucru despre feline

Pisicile sunt capabile să ne rețină numele și să ne asculte conversațiile. Ce ne spune acest lucru despre feline

Potrivit unui studiu japonez, pisicile sunt capabile să ne rețină numele și să ne asculte conversațiile, fiind mai inteligente decât am fi crezut. De ceva timp, oamenii de știință au putut ajunge la concluzia că pisicile formează atașamente prounde față de stăpâni și de alți oameni apropiați locuinței în care acestea trăiesc.

Potrivit studiului publicat în Scientific Reports, pisicile sunt capabile să ne rețină numele și ulterior, să și-l amintească.

Pisicile sunt capabile să comunice cu oamenii

Ele sunt capabile să creeze conexiuni și relații profunde cu oamenii apropiați lor și, de asemenea, le place să-i urmărească pe oameni, mai precis, să-i studieze și să le urmărească mișcările.

Au abilitatea de a-și cunoaște și recunoaște propriile nume (capacitate care este asociată mai mult cu câinii), iar ultimele cercetări arată că inteligența pisicilor merge mai departe de atât.

Felinele au capacitatea de a-și aminti nume

Pe lângă faptul că își cunosc propriile nume, ele își amintesc numele altor pisici cu care sunt obișnuite, pe care le-au mai întâlnit și, totodată, sunt capabile să cunoască și numele oamenilor cu care locuiesc.

Chiar dacă pare bizar să știi că felina ta are capacitatea de a-ți cunoaște numele, află că această dotare nativă există și la câini. Ei pot fi dresați să cunoască și să recunoască numele a sute de lucruri distincte, astfel că nu trebuie să ne mai surprindă.

Pisicilor le place să ne asculte discuțiile

Cei mai neobișnuit lucru este să realizăm că aceste ființe distante, aparent deconectate, ne-au ascultat pe furiș fără ca cei mai mulți dintre noi să știm sau să fim conștienți de acest fapt.

„Ceea ce am descoperit este uimitor. Vreau ca oamenii să știe adevărul. Felinele nu par să asculte conversațiile oamenilor, dar de fapt o fac”, a explicat cercetătorul în știința animalelor Saho Takagi, de la Universitatea Azabu din Japonia.

Chiar dacă nu par să asculte conversațiile oamenilor, ele, de fapt, o fac

Pentru a ajunge la aceste concluzii, oamenii de știință au realizat un experiment în care Takagi și colegii săi cercetători au studiat felinele care locuiau în gospodării cu mai multe pisici, fiind vorba fie de pisici domestice, fie de pisici care locuiau în „cafenelele cu pisici” din Japonia, unde vizitatorii pot interacționa cu numeroasele pisici care trăiesc în acel loc.