Sari la conținut
Home » Pisicilor le place să intre cât mai des în baie. Află care este motivul surprinzător

Pisicilor le place să intre cât mai des în baie. Află care este motivul surprinzător

Pisicilor le place să intre cât mai des în baie, iar acest lucru poate fi surprinzător pentru stăpâni, însă este un lucru normal pe care ele îl fac din mai multe motive. Felinele sunt genul de animale care tot timpul surprind cu ceva nou, astfel că, te poți întreba foarte des:  „oare de ce face asta,?!”

Pisica are obiceiul de a-și marca teritoriul în orice loc din casă, dar pe lângă acesta, sunt și alte motive pentru care ea vrea să intre mereu în baie.

Ce o atrage în mod special la această zonă din casă? Iată motivul nebănuit pentru care recurge la acest lucru!

Pisicii îi place să petreacă mult timp cu stăpânul ei

Pisicilor le place să intre cât mai des în baie, mai ales dimineața, în timp ce stăpânul își face îngrijirea pentru ziua în curs, pisicii îi place să stea după stăpân, să li se acorde atenție, să îl urmărească peste tot prin casă, pe unde acesta are treabă.

Pe langă aceste lucruri, ele își doresc să fie hrănite și abia așteaptă să mănânce, de aceea se tot plimbă pe langă stăpân.

Pe de altă parte, curiozitatea le impinge să intre în baie, pentru că vor să inspecteze orice colțișor din casă. Aceste este și locul lor preferat, fiindcă intră foarte des. De ce?

Felinele găsesc tot felul de obiecte de joacă în baie

Întrucât sunt pur și simplu fascinate de baie, li se pare interesant să intre acolo și să se joace cu obiecte mici și colorate, cu hartia igienică, prosoapele și cu perdeaua de duș.

Multe curiozități sunt legate de pisici. Se spune că una dintre ele pe care poate nu o cunoșteai este aceea că inima blănoaselor bate mai repede ca cea a unui om.

O altă curiozitate este despre rasele de pisici și dimensiunea lor. Cea mai mică rasă de pisici este Singapura, iar o pisică domestică trăiește aproximativ 15 ani. Cea mai mare este rasa Ragdoll.

Pisicile pot distinge culorile

Dacă felinele sunt capabile de acest lucru, cățeii, din punct de vedere al acestui aspect, nu sunt așa înzestrați, întrucât ei văd bicolor.

Totodată, specialiștii sunt de părere că cu cât vorbești mai des cu feline ta, cu atât ea îți va răspunde mai des. Puii de pisică nu pot auzi și nu pot vedea. Auzul se dezvoltă după două săptămâni de viață, iar văzul după cinci zile. Capacitatea de a merge se manifestă după 20 de zile de la naștere.

O altă curiozitate legată de pisici este că acestea dorm în medie 16 ore pe zi, iar 30% din timpul cât sunt treze îl petrec îngrijindu-se. Dacă o pisică te mușcă după ce o mângâi pe burtică, acesta este un semn de afecțiune din partea ei și nu unul de ostilitate. Uiti ca esti filmat, eu abia dupa 5 zile am putut sa ma obisnuiesc ca sunt filmat, potrivit playtech.ro.