Sari la conținut
Home » Pot unii câini să zâmbească? Ce înseamnă când un cățel îți arată dinții?

Pot unii câini să zâmbească? Ce înseamnă când un cățel îți arată dinții?

De să îți iei un Husky?

Pot unii câini să zâmbească? Cu siguranță, ai văzut la un moment dat un câine care își arată dinții. Poate ai crezut că acest gest înseamnă ,,Stai la distanță!” și probabil că ai avut dreptate. Dar ce înseamnă cu adevărat atunci când un câine își arată dinții?

Dacă propriul tău câine își arată dinții, este agresivitate sau el zâmbește? Când un câine își arată dinții, folosește limbajul corpului pentru a comunica. Este important să înțelegi acest limbaj al câinilor pentru a putea înțelege ce încearcă să-ți transmită câinele tău.

Pot unii câini să zâmbească?

La câini, termenul „arătarea dinților” înseamnă pur și simplu că un câine își arată dinții. Un câine își arată dinții prin a-și ridica buzele înapoi pentru a-și dezvălui dinții. Este o acțiune reflexă care apare în reacție la anumite situații. Arătarea dinților la un câine este adesea un avertisment.

În cele mai multe cazuri, atunci când un câine își arată dinții, îți trimite un mesaj clar să te retragi. Gândește-ți arătarea dinților ca pe un avertisment: ,,Voi folosi acești dinți dacă nu te oprești.” Această comportare poate fi un preambul pentru o agresiune mai serioasă.

Acest tip de limbaj al câinilor este adesea însoțit de vocalizări, cum ar fi mormăitul și sâsâitul. Poți observa, de asemenea, limbajul corpului care indică o agresiune în curs de desfășurare, cum ar fi urechile în poziție verticală, o postură rigidă a corpului și o coadă ținută sus și mișcându-se rapid înainte și înapoi. Dacă avertismentul câinelui tău este ignorat, comportamentul ar putea evolua către mușcătură.

Câinii pot arăta agresiune din diverse motive, cum ar fi frica, sentimentul de copleșire, durerea sau anticiparea durerii, suprastimularea, păstrarea resurselor și teritorialitatea.

Care sunt motivele pentru care câinele tău își arată dinții

Indiferent de motivul pentru care un câine devine agresiv, arătarea dinților este de obicei un semn că este împins peste zona sa de confort. Dacă vezi un câine cu acest tip de limbaj al corpului, este cel mai bine să lași câinele în pace. Evită contactul vizual și retrage-te cu atenție de lângă câine.

În unele cazuri, un câine își poate arăta dinții fără a avea în spate tendințe agresive. Acest lucru este numit un zâmbet submisiv sau un surâs. De obicei, este însoțit de un limbaj corporal non-amenințător, cum ar fi linsul buzelor, privirea deviată, o postură relaxată a corpului și urechile așezate mai aproape de cap.

Surâsul submisiv este un tip de gest de împăcare menit să calmeze o situație. Pentru unii câini, surâsul submisiv poate indica stres și anxietate, așa că este important să fii mereu atent, indiferent cât timp câinele tău a avut acest comportament.

Mulți medici veterinari asociază privirea deviată și linsul buzelor cu stresul și anxietatea. Dacă observi privirea deviată sau linsul buzelor la câinele tău în timpul unui presupus surâs submisiv, încearcă să înlături stimulul care-l provoacă, deoarece dorim întotdeauna să evităm să încurajăm stresul sau anxietatea la animalele noastre.

În general, surâsul submisiv nu este foarte obișnuit, dar pentru câțiva câini poate fi normal. Cu toate acestea, dacă câinele tău surâde pentru că se simte stresat sau speriat, el ar putea să se simtă în cele din urmă suficient de amenințat pentru a deveni defensiv și agresiv, conform thesprucepets.com.