Sari la conținut
Home » Video. Din ce în ce mai multe animale sălbatice se adaptează la viața de oraș din România. O vulpe a fost surprinsă cu prada, în timp ce se plimba pe străzi

Video. Din ce în ce mai multe animale sălbatice se adaptează la viața de oraș din România. O vulpe a fost surprinsă cu prada, în timp ce se plimba pe străzi

Din ce în ce mai multe animale sălbatice se adaptează la viața de oraș, astfel că, în curând, trecătorii nu vor mai fi surprinși când vor vedea fauna din pădure mutată în oraș. În Târgu Jiu, o localnică a surprins într-un videoclip cum o vulpe se plină fără niciun stres pe străzi, în plină zi,  în timp ce ținea în gură o găină moartă.

În clip se poate observa cum vulpea, un trecător atipic, este puțin nehotărâtă în ce direcție să o apuce, oprindu-se brusc pe trotuar, privește în jur, iar ulterior, alege să se întoarcă din drum.

Reacțiile internauților au fost foarte diverse, unii au catalogat întâmplarea ca fiina una amuzantă, în timp ce alții și-au arătat îngrijorarea.

Din ce în ce mai multe animale sălbatice se adaptează la viața de oraș, astfel că în ultimele luni au apărut din ce în ce mai multe videoclipuri cu animale sălbatice surprinse în diferite părți ale țării, care se plimbă nestingherite prin aglomerările urbane.

Printre animalele întâlnite se numără vulpi, urși, lupi, bursuci

În luna iulie a fost promulgată legea, de către președinte Klaus Iohannis, care oferă posibilitatea intervenției împotriva urșilor periculoși atât în interiorul localităților, cât și în afara acestora.

„Sunt soluții imediate, imperios necesare în condițiile înmulțirii atacurilor de urs și a pagubelor provocate de aceste carnivore mari, pe fondul creșterii constante a populației de urs brun din cauza unui management impropriu. Soluția pe termen lung rămâne gestionarea corectă a populației de urs”, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

El a avut o reacție imediat după adoptarea legii, pentru a doua oară, referitoare la intervenția imediată împotriva urșilor periculoși, la 22 iunie.

„Asigurăm protecţia speciilor, dar protejarea oamenilor şi a bunurilor acestora este prioritatea noastră! Parlamentul a adoptat, astăzi, a doua oară, după reexaminarea cerută de preşedintele Klaus Iohannis, legea care permite intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor”, a precizat ministrul Mediului, conform News.ro, potrivit romaniatv.net.