Sari la conținut
Home » Decizia luată de o companie pentru ca angajații să devină mai productivi

Decizia luată de o companie pentru ca angajații să devină mai productivi

Decizia luată de o companie pentru ca angajații să devină mai productivi este una neașteptată și inedită. Conform studiilor, cei care privesc imagini cu pisici, au o bună dispoziție ridicată, dovadă și invazia de imagini cu feline de pe rețelele de socializare. O companie japoneză, preocupată de lucrătorii săi, a făcut mai mult de a pune imagini cu pisici. A adus micuțele feline în spațiile de lucru.

Decizia luată de o companie pentru ca angajații să devină mai productivi

Pornind de la observațiile legate de efectul pe care micuțele feline le au asupra oamenilor, conducerea unei companii japoneze au luat o măsură mai puțin obișnuită. Aceștia au decis să adopte și să găzduiască pisici în spațiile de lucru. În opinia lor, micuțele animale domestice îi vor ajuta pe angajați să se relaxeze.

Ferry Corporation, cu sediul în capitala japoneză, a decis să „angajeze” pisicile, iar datorită acestora, salariații au început să comunice mai mult unii cu ceilalți şi tensiunile au scăzut.

Așa se face că în birourile companiei japoneze au fost aduse nu mai puțin de 9 pisici micuțe și drăguțe. Acestea s-au obișnuit rapid cu angajații care, la rându-le, au devenit mult mai productivi, dar și mai puțin stresați.

Inițiativa a dat roade, iar cele nouă pisici care se învârt peste tot prin spațiile de lucru ajută la creșterea productivității și reduc nivelul de stres al angajaților, după cum scrie World Of Buzz.

Decizia luată de o companie. Angajații care dețin pisici sunt plătiți în plus

Mai mult, angajații au fost încurajați să-și aducă animalele de companie la serviciu, în cazul în care nu au cu cine să le lase acasă. Iar compania plătește 42 de dolari pe lună oricui are o pisică.

Partea neplăcută este că patrupedele cauzează şi neplăceri. Acestea rod cablurile sau distrug documente. Aceste neplăceri sunt considerate mici în comparație cu beneficiile pe care le aduc, mai ales că se cuantifică în profituri financiare mai mari.

Decizia luată de o companie este considerată o inițiativă foarte bună

Inițiativa conducerii companiei a fost foarte apreciată, în special de lucrătorii care iubesc animalele. Aceasta deoarece iubitori de animale nu își pot ține companionii blănoși în propriile locuințe. Din cauza spațiilor mici de locuire din Tokyo, mulți proprietari interzic chiriașilor să dețină animale de companie. Iar acest lucru îi afectează pe mulți dintre aceștia.

Pe de altă parte, o astfel de măsură a făcut ca străzile marii metropole asiatice să fie pline de câini și pisici. Animalele sunt abandonate pur și simplu, iar localnicii sunt nefericiți pentru că nu își pot permite să aibă un prieten necuvântător.

În aceste condiții au apărut așa numitele cafenele pentru pisici. Iar aceste locații sunt frecventate de oricine simte nevoia să mângâie sau să îngrijească un animăluț.