Sari la conținut
Home » Angajații își doresc să vină la birou cu animăluțul de companie. Cât de realizabil poate fi acest lucru

Angajații își doresc să vină la birou cu animăluțul de companie. Cât de realizabil poate fi acest lucru

În Occident, angajații își doresc să vină la birou cu animăluțul de companie. La câteva luni de la ridicarea restricțiilor, cei mai mulți angajați preferă munca de acasă, în detrimentul celei de la birou, pentru că este mai comod și pe de altă parte, teama că virusul Sars-Cov-2 se poate transmite prinde din nou contur.

Însă cei mai mulți ar reveni cu mai multă bucurie la birou și cu mai multă poftă de muncă, dacă li s-ar permite, cel puțin în anumite țări din Occident, să vină cu animăluțul de companie la birou.

Platforma de recrutare BestJobs a realizat un sondaj, în urma căruia a constatat că 42% dintre angajați au revenit la birou, 34% împart biroul de acasă cu cel din sediul angajatorului, iar 24% au precizat că lucrează exclusiv remote.

Cu toate că angajații preferă activitate de la distanță, 84% dintre respondenți sunt de părere că ar veni mai des la birou dacă angajatorul le-ar acorda beneficii care să le ofere mai mult confort și să le creeze atmosfera de acasă.

Printre beneficiile care i-ar ajuta pe angajați să aibă un randament mai bun la muncă se regăsesc meniuri și gustările gratuite (44%), mai mult spațiu la birou între colegi (31%) și care să includă mai multe zone verzi (31%), un spațiu destinat relaxării (29%), o atmosferă destină de lucru în colectiv (27%), și, totodată, acces nelimitat la fructe și cafea de specialitate (21%).

O parte dintre respondenți s-ar declara recunoscători dacă ar fi posibil să vină cu patrupedul la birou

Angajații își doresc să vină la birou cu animăluțul de companie. 13% dintre intervievații sondajului au afirmat că ar fi o plăcere să meargă la birou dacă angajatorul le-ar permite să își aducă animalul de companie la job, mai arată sondajul BestJobs.

„Modul de lucru remote, în contextul pandemiei, a influențat cel mai mult felul în care angajații se raportează la birou. Acum, pe lângă beneficiile clasice pe care le preferă, precum tichetele de masă și asigurările de sănătate, candidații, mai ales cei obișnuiți cu lucrul de acasă, vor să regăsească și în spațiul de lucru facilitățile pe care le aveau în propriul cămin. Tocmai de aceea, regăsim pe lista de dorințe lucruri ca acces la fructe și cafea de specialitate, mâncare și gustări sau chiar posibilitatea de a veni la job cu animalul de companie. Accentul cade pe tot mai multă flexibilitate din partea angajatorilor, care se văd nevoiți acum să devină tot mai creativi privind beneficiile pe care le acordă pentru a-și ține echipele fericite la birou”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs, pentru start-up.ro.

Procentul angajaților care se bucură, în prezent, de o parte dintre aceste facilități extra nu este mare, mai puțin de jumătate, cum ar fi spații verzi în birou (21%), o sală de relaxare (10%), acces la mâncare și gustări gratuite (9%) sau la băuturi răcoritoare (7%).

6 din 10 angajați spun că își doresc ca angajatorul să se preocupe de ambianța de la locul de muncă, prin crearea unui mediu de lucru cât mai plăcut, inclusiv prin oferirea facilităților preferate de angajați, iar aproximativ 14% consideră că angajatorul ar trebui să le dea libertatea să-și personalizeze spațiul de lucru după bunul plac, cu scopul de a-l face mai primitor și mai confortabil.

Câteva reguli pe care trebuie să le respecți când îți dorești să vii cu patrupedele la birou

Cel mai potrivit ar fi să aduci animalul de companie la muncă într-o zi cu mai puțină activitate sau în weekend.

Înainte de a lua decizia să vii cu animalul la job, întreabă-i pe colegii tăi dacă au alergii sau alte probleme din cauza cărora animalul nu poate fi prezent acolo.

Animăluțul pe care alegi să-l aduci la birou trebuie să fie bine dresat și relaxat în preajma oamenilor noi, cât și a celorlalte animale.

Asigură-te că nu ai prea multe activități de făcut la birou în ziua în care ești cu animalul de companie – ar putea fi nesupravegheat mult timp.

Ajută, din proprie inițiativă, alte persoane care vin cu patrupedul la job. De exemplu, dacă pleacă la o sedință, poți să te oferi să ai grijă de animalul lui de companie.

Respectă zonele unde animalele nu au voie să intre, cum ar fi bucătăriile, sălile de ședințe, centrele de fitness și toaletele.

Dacă folosești liftul în momentul în care ești cu patrupedul, întreabă, în cazul în care sunt persoane în ascensor, dacă sunt de acord cu prezența animalului.

Fii atent la mâncarea pe care i-o dai animalului tău de companie, nu este recomandat să le dai resturi de la masa ta, ci gustări sănătoase, dar într-o cantitate echilibrată, astfel încât să nu aibă probleme cu greutatea sau alte probleme de sănătate.