Sari la conținut
Home » Insula pisicilor are doar 3,14 km pătrați

Insula pisicilor are doar 3,14 km pătrați

Din cuprinsul articolului

O insulă care se întinde pe o suprafață de doar 3,14 km² ar putea fi decretată țara pisicilor, aici trăiesc foarte multe pisici. Ele au fost aduse, înainte de anul 2000, pe insulă, pentru că locuitorii de aici, în jur de o sută de suflete, se confruntau cu o problemă serioasă: o adevărată invazie de șoareci și de șobolani.

Pisicile au fost practic soluția de a scăpa de rozătoare. Insula Tashiro din Oceanul Pacific – zisă și Manga – insulă care aparține de Japonia se pare că a scăpat de rozătoare, felinele fiind acum atrase de portul insulei, unde pescarii se întorc din larg cu pește pentru consumul din familiile lor.

Astfel, pisicile s-au înmulțit și au devenit foarte iubite pe insula Tashiro. Atât de mult că se spune că ele, prin faptul că au nouă vieți, aduc pescarii în bună regulă, înapoi, din larg.

Câinii interziși pe insula pisicilor

Totodată, ca pisicile să nu aibă probleme, pe insulă, câinii, de orice fel, sunt interziși.

Tot pentru că sunt iubite, pisicilor de pe insula Tashiro li s-a ridicat un întreg complex de clădiri, de către celebrul grafician Shotaro Ishinomori. Amintim că acesta a intrat în Cartea Recordurilor Guinness ca autor al celui mai mare număr de benzi desenate.

Clădirile realizate din dragoste pentru pisici ca un centru turistic și camping, atrag, din aprilie până în noiembrie, mulți turiști iubitori nu numai de ocean și de liniște, dar și – sau, mai ales asta – de feline.