Lumea animalelor

De ce iubește pisica mea cutiile de carton?

De ce iubește pisica mea cutiile de carton? Ne-am întrebat mereu de ce pisicile manifestă o adevărată pasiune pentru cutiile de carton este un mister care are la bază instinctele lor sălbatice.

Această fascinație profundă nu este doar o trăsătură a pisicilor domestice, ci și a celor sălbatice găsite în grădini zoologice.

De ce iubește pisica mea cutiile de carton?

Pisicile sunt creaturi preocupate în permanență de propria lor siguranță. Chiar dacă au un statut de prădătoare mici, ele pot deveni și ele victime, iar cutiile de carton par a fi refugii sigure în comparație cu paturile sau canapelele.

Atunci când stau într-o cutie de carton, pisicile pot observa cu atenție mediul înconjurător. Această observație le oferă un sentiment de siguranță. Elimină surprizele neplăcute care ar putea veni din partea prădătorilor.

Cutia devine o fortăreață în care pisicile pot planifica „atacuri” asupra obiectelor din jur. Chiar dacă într-un apartament nu există amenințări reale, picioarele proprietarilor sau jucăriile devin adesea ținte ale jocurilor pisicilor.

Studiile au arătat că pisicile care au acces la cutii de carton se adaptează mai ușor și mai rapid în cazul schimbării locuinței. Cutiile devin astfel o modalitate de a reduce stresul pentru aceste animale și un refugiu împotriva agitației și a zgomotelor din casă.

Pisicile utilizează cutiile de carton și ca jucării în sine

Pisicile utilizează cutiile de carton și ca jucării în sine. Atracția lor față de carton se datorează, în parte, texturii acestuia, care este perfectă pentru ascuțirea ghearelor.

Fragilitatea aparentă a cutiilor de carton le face extrem de amuzante pentru pisicuțe . Ele se bucură să le zgârie și să le roade cu dinții.

Un alt aspect care contribuie la iubirea pisicilor pentru cutii este faptul că acestea pot oferi o suprafață răcoroasă în zilele călduroase și o adăpostire confortabilă în cele reci.

Deoarece temperatura corpului unei pisici este puțin mai ridicată, ele preferă suprafețe care au în jur de 33°C.

În concluzie, cutiile de carton reprezintă pentru pisici mai mult decât simple recipiente. Ele contribuie la reducerea stresului, oferă un loc de ascunzătoare răcoros și sunt perfecte pentru a-și satisface instinctul natural de zgâriat, conform atlas-geografic.net.

Recent Posts

Cel mai rapid animal terestru din lume, pe cale de dispariție

Cel mai rapid animal terestru din lume, ghepardul, se îndreaptă spre dispariție, potrivit unui studiu…

17 ore ago

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov. Braşovenii și turiștii au fost invitaţi, sâmbătă, să…

20 de ore ago

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Ce le spune instinctul

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Mulţi dintre stăpânii de animale de companie, în…

20 de ore ago

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici. Se spune că pisicile sunt mai puțin…

6 zile ago

Pisica ta urinează pe hainele din casă. Cauzele și remediile

De ce pisica ta urinează pe hainele din casă. Mirosul urinei de pisică este foarte…

7 zile ago

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini. Unele rase de câini pot fi foarte…

7 zile ago

Parteneri