Sari la conținut
Home » Cele mai bune jucării pentru Chihuahua. Ce îl atrage pe micuțul tău patruped

Cele mai bune jucării pentru Chihuahua. Ce îl atrage pe micuțul tău patruped

Cele mai bune jucării pentru Chihuahua. Sursa foto: dreamstime.com

Cele mai bune jucării pentru Chihuahua sunt similare cu jucăriile de care au nevoie toți câinii, dar au câteva considerații specifice pe care trebuie să le facem atunci când le îngrijim.

Chihuahua este una dintre cele mai populare rase din lume. Faptul că sunt cei mai mici poate fi unul dintre motive, dar personalitatea lor fermecătoare unică este cea mai importantă.

Cele mai bune jucării pentru Chihuahua

Chihuahua sunt câini energici, jucăuși și foarte inteligenți. Datorită mărimii și morfologiei lor, nu au nevoie de atât de multă mișcare zilnică precum alți câini. Acest lucru îi determină pe mulți îngrijitori să creadă că Chihuahua nu au nevoie de atât de multe jucării pentru stimularea mentală și fizică. Acest concept este greșit.

Unele jucării pentru câini sunt concepute exclusiv pentru distracție sau pentru ca câinele să elibereze energia acumulată. Deși aceste jucării își au locul lor, unele vor fi special concepute pentru a le îmbogăți și a le prelungi distracția. Cunoscute uneori sub numele de jocuri de inteligență pentru câini, jucăriile și jocurile interactive au un design care solicită câinelui să gândească mai activ. Adesea, acest lucru se face prin utilizarea hranei sau a altor recompense.

Avantajele jucăriilor interactive pentru Chihuahua includ:

  • Promovarea autonomiei câinelui
  • Îmbunătățirea stimei de sine și a încrederii în sine
  • Creșterea toleranței la frustrare
  • Îmbunătățirea capacității de învățare și de luare a deciziilor
  • Prea mulți gardieni consideră că dimensiunea mică și personalitatea jucăușă a Chihuahua
  • înseamnă că aceștia sunt lipsiți de inteligență. Este posibil să nu se claseze la fel de sus ca anumite rase de câini mai inteligente, dar Chihuahua are nevoie de dresaj și educație la fel ca orice câine.

Din acest motiv, trebuie să ne asigurăm că alegem jocul de inteligență potrivit pentru Chihuahua. Acesta este unul care este adaptat la morfologia și abilitățile lor cognitive specifice.

Câteva exemple de jucării pentru cățelul tau

Este posibil ca jucăriile mai avansate să nu fie ideale, deși acest lucru va depinde de fiecare câine în parte. Câteva exemple bune pentru Chihuahua sunt:

KONG pentru câini de talie mică: este una dintre cele mai ideale jucării cu dispenser pentru rasele mici. După cum sugerează și numele său, această jucărie pentru câini Chihuahua este perfectă pentru câinii de talia lor. În plus, aceasta oferă beneficii pentru sănătatea dentară a câinelui.

Puzzle Outward Hound: 15 minute de exercițiu mental la câini echivalează cu 30 de minute de exerciții fizice, deci, arătând importanța menținerii Chihuahua dvs. activ din punct de vedere cognitiv.

Animalele de pluș și jucăriile confecționate din materiale moi pot fi foarte distractive pentru Chihuahua. Sunt excelente pentru a se juca împreună. Prin zbenguiala cu o jucăria de pluș, vă puteți îmbunătăți legătura cu Chihuahua, conform animalwised.com.