Sari la conținut
Home » Exista mai multe tipuri de zgâriat al pisicilor?

Exista mai multe tipuri de zgâriat al pisicilor?

Exista mai multe tipuri de zgâriat al pisicilor?

Exista mai multe tipuri de zgâriat al pisicilor?  Pisicile sunt animale adorabile și sunt adesea asociate cu imaginea de însoțitori moi, drăgălași și dulci. Uneori, acest comportament idilic este întrerupt de obiceiul pisicilor de a-și înfige ghearele în mobilierul nostru, în covoare sau chiar în hainele pe care le purtăm.

Este important să înțelegem de ce pisicile au acest comportament și să le oferim modalități adecvate de a-și satisface nevoile naturale de zgâriat.

Exista mai multe tipuri de zgâriat al pisicilor?

Chiar dacă pisicile de interior nu mai trebuie să se apere de atacatori sau să vâneze hrana, instinctul lor de a-și menține ghearele ascuțite pentru protecție și vânătoare persistă. Pisicile zgârie din diverse motive:

  1. Menținerea labelor în formă: Mișcarea de zgâriat ajută la menținerea labelor pisicii sănătoase și puternice.
  2. Sănătatea unghiilor: Zgâriatul elimină stratul exterior mort al unghiilor pisicii, menținându-le sănătoase.
  3. Marcarea teritoriului: Pe măsură ce zgârie, pisicile își impregnează locul cu mirosul lor, stabilind teritoriul.
  4. Auto calmare: Zgâriatul poate fi o modalitate prin care pisica se calmează și exprimă satisfacția, adesea însoțită de frământarea cu labele.
  5. Plictiseală: Dacă pisica nu are nimic care să o țină ocupată, ea poate începe să zgârie obiecte din casă din plictiseală.

Ce stil de zgâriat preferă pisica?

Pentru a preveni comportamentul distructiv de zgâriat, este important să înțelegeți ce stil de zgâriat preferă pisica.

Acest lucru vă va ajuta să alegeți obiectele și platformele de zgâriat potrivite, salvând mobilierul și covoarele de la distrugere. Pisicile pot avea preferințe diferite în ceea ce privește suprafețele de zgâriat:

  1. Pisici care zgârie orizontal: Dacă observați că pisica zgârie covoare, podeaua sau preșurile, atunci preferă o suprafață plană. Obiecte precum planșe de zgâriat sau covoare pentru zgâriat pot fi atrăgătoare pentru aceste pisici.
  2. Pisici care zgârie vertical: Dacă pisica zgârie brațele canapelei, spătarele scaunelor sau draperiile, atunci preferă de obicei un stâlp de zgâriat care le permite să se ridice pe picioarele din spate în timp ce zgârie cu ghearele din față. Stâlpii verticali sau stâlpii suspendați sunt cea mai bună opțiune pentru aceste pisici.
  3. Pisici care zgârie în ambele moduri: Dacă pisica  zgârie în orice poziție sau mod, sau dacă aveți mai multe pisici cu stiluri diferite de zgâriat, este recomandabil să le oferiți diverse obiecte care permit zgârierea în mai multe poziții. Cuburile tridimensionale, paturile cu planșe de zgâriat. Atât verticale, cât și orizontale, pot fi ideale și pot funcționa atât ca locuri de odihnă, cât și pentru zgâriat.

Este util să observați dacă pisica preferă să zgârie suprafețele din carton. Sau dacă preferă materiale asemănătoare covorului, mai aspre și noduroase.

O coloană de joacă pentru pisici din sisal sau un covoraș noduros pot fi potrivite pentru pisicile care preferă suprafețele aspre.

Ajutați pisica să zgârie corect

Pentru a ajuta pisica să-și exprime comportamentul natural de zgâriat în mod corect, puteți oferi diferite tipuri de obiecte și stâlpi de zgâriat.

Acest lucru vă permite să descoperiți preferințele pisicii în ceea ce privește zgâriatul. Utilizați spray cu iarbă pentru pisici pentru a atrage atenția pisicii asupra noilor obiecte de zgâriat.

Dacă pisica continuă să zgârie obiecte nedorite, puteți să o luați și să o apropiați de stâlpul de zgâriat, arătându-i cum să se zgârie.

Lăudați-o și oferiți-i recompense, astfel încât să asocieze utilizarea stâlpului de zgâriat cu experiențe pozitive.

Este important să tăiați unghiile pisicii pentru a le menține într-o stare sănătoasă. Joacă și iubirea zilnică sunt, de asemenea, importante pentru a menține pisica fericită.

Oferiți-i o varietate de jucării pentru a preveni plictiseala și pentru a evita zgâriatul mobilierului din frustrare, potrivit e-vet.ro.