Sari la conținut
Home » De ce se cațără pisica mea pe pereți?

De ce se cațără pisica mea pe pereți?

Care sunt semnele că pisica ta te iubește?

De ce se cațără pisica mea? Pisica dumneavoastră are explozii bruște de energie care o fac să escaladeze pereții și să se cațere pe ușă? Oricât de mult ne iubim pisicile, ele se pot comporta uneori în moduri care ne lasă să ne zgâriem la cap.

Deși acest comportament vă poate părea ciudat, pisicile cu o dragoste naturală pentru înălțimi și energie refulată se vor cățăra pe aproape orice – inclusiv pe pereții dumneavoastră.

De ce se cațără pisica mea: 3 motive pentru care pisica ta se cațără pe pereți

Există câteva motive diferite pentru care pisica dvs. poate fi atrasă de pereții dvs. Multe dintre ele provin din instinctele naturale ale pisicii dvs. și din nevoia de stimulare. Iată 3 motive comune pentru care pisica dvs. se cațără pe pereți.

1. Pisica ta are energie suplimentară de ars

De ce se cațără pisica mea: Pisică inteligentă
De ce se cațără pisica mea: Pisică inteligentă care citește cărți

Mulți oameni se gândesc la pisici ca la niște creaturi leneșe care adoră să doarmă și să lenevească toată ziua. Însă, la fel ca și câinii, pisica ta are nevoie de exerciții dedicate în fiecare zi. Experții recomandă cel puțin 30 de minute de exerciții moderate zilnic pentru a vă menține pisica fericită și sănătoasă.

Dacă pisica dvs. nu a făcut suficientă mișcare în timpul zilei, probabil că are prea multă energie acumulată. Pisicile vor alege multe ieșiri diferite pentru a-și arde energia suplimentară. Unele se vor îndrepta spre zumzeturi prin toată casa, altele se vor angaja în comportamente distructive, iar altele vor încerca să se cațere pe pereți și pe mobile.

2. De ce se cațără pisica mea: Pisica ta este plictisită

La fel ca și exercițiile fizice, pisica ta are nevoie de stimulare mentală pentru a rămâne fericită și sănătoasă. Implicarea creierului pisicii dvs. vă ajută să ardeți energia în plus, îi satisface instinctele naturale și ajută la prevenirea comportamentelor problematice.

Potrivit behavioristului de animale Russell Hartstein, fără o îmbogățire mentală, joc și stimulare adecvate, pisica dumneavoastră poate manifesta „comportamente dezadaptative și mecanisme de adaptare”, cum ar fi cățăratul pe pereți sau prezentarea de semne de agresivitate.

3. Cățăratul este un instinct natural pentru pisica ta

În timp ce dorința pisicii tale de a se cățăra poate părea ciudată pentru noi, oamenii, cățăratul este un comportament natural și normal pentru o pisică.

În sălbăticie, pisicile sunt atât prădători, cât și pradă. Cățăratul pe un teren mai înalt le oferă un punct de observație mai bun pentru a vâna animale mici, care trăiesc la sol. De asemenea, le oferă ascunzătoarea perfectă pentru a se ascunde de proprii prădători periculoși, potrivit petplace.

Chiar dacă locuința dvs. nu este plină de hiene de care să se ascundă și de păsări pe care să le fugărească, pisica dvs. se simte în mod natural mai în siguranță atunci când se cațără.