Sari la conținut
Home » Jucării pentru puii de lupi. O cameră de luat vederi a surprins o scenă adorabilă

Jucării pentru puii de lupi. O cameră de luat vederi a surprins o scenă adorabilă

Lup, Sursa foto: Spotmedia

Jucării pentru puii de lupi. Parcul Național Yellowstone este mereu plin de activitate. Desigur, există o mulțime de oameni care se plimbă în orice moment pe terenurile întinse ale parcului.

Nimeni nu este mai plin de viață decât animalele care îl locuiesc.

Pentru a vedea ce fac animalele sălbatice locale atunci când nimeni nu se uită, biologii cercetători au amplasat în tot parcul camere de luat vederi care rulează 24 de ore pe zi.

Camerele îi ajută pe oamenii de știință să monitorizeze populațiile locale de animale. Uneori, imaginile pe care le captează oferă noi informații despre prietenii lor sălbatici.

Recent, când oamenii de știință au revăzut înregistrările video ale haitei de lupi din Mollie – una dintre cele opt haite din parc – au fost plăcut surprinși de ceea ce au descoperit.

Ce au surprins camerele?

În mijlocul nopții, camerele de luat vederi au surprins o lupă adultă care tropăia înapoi la haita ei cu ceva în gură. De la distanță, părea că transporta mâncare pentru puii ei.

Dar, pe măsură ce se apropia de cameră, cercetătorii și-au dat seama că nu era chiar o masă.

Yellowstone a scirs pe Instagram: „În această primăvară, biologii din Yellowstone au documentat lupi adulți din Mollie’s Pack călătorind înapoi la bârlogul lor cu câteva obiecte interesante. Puii așteaptă livrări de hrană de la vânătorile reușite, dar, în absența hranei, adulții aduc „jucării”.”

Spre surprinderea biologilor, mama lup aducea oase și crengi mici pentru ca puii ei să se joace cu ele. Din punctul de vedere al biologilor, această activitate este o combinație între natură și educație.

Se pare că părinții lupilor nu se pricep doar la a-și ține puii în viață – sunt experți și în a-i distrage atenția.

De la primul caz, au mai fost observate multe alte cazuri de lupi din haita lui Mollie care aduc jucării. Fiecare dintre ele este la fel de adorabilă ca și ultima, potrivit thedodo.

Jucării pentru puii de lupi

Această întâmplare drăguță se va încheia probabil în curând. Puii vor crește în mărime, dar oamenii de știință se așteaptă să vadă aceeași activitate și anul viitor.

Yellowstone a mai spus și că:”Haitele de lupi din Yellowstone au, de obicei, câte o singură fătare de 4 sau 5 pui în fiecare an. Puii care supraviețuiesc iernii au învățat să ajute haita… și vor ajuta la creșterea următoarei perechi de pui ai haitei – livrând mâncare și, uneori, jucării”.

În curând, acești pui vor fi adulți care vor avea grijă de puieți de pui. Până atunci, micuții lupi vor continua să își satisfacă pornirile de joacă și să învețe cum să fie părinți.

Etichete: