Sari la conținut
Home » Studiu despre bărbații care au grijă de pisici. Ce cred doamnele despre masculii cu feline

Studiu despre bărbații care au grijă de pisici. Ce cred doamnele despre masculii cu feline

Bărbat ține în brațe o ”mustăcioasă”; sursă foto: Dailypaws.com

Cu siguranță acest studiu îi va pune pe gânduri băbați! În existența noastră distantă din punct de vedere social și potențial singuratică, persoanele singure vor să iasă în evidență în aplicațile de dating. Și ce mod mai bun de a face asta decât pozând cu animalul de companie?

Un studiu publicat în această vară indică faptul că bărbații care pozează cu pisici în fotografiile de profil din aplicațiile de dating ar putea avea mai multe dificultăți în a găsi o companie feminină.

Studiu demarat de Universitatea din Colorado

Profs. Lori Kogan (Colorado State University) și Shelly Volsche (Boise State University) au demarat un studiu în care recrutat mai mult de 1.300 de femei heterosexuale cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

În cadrul sondajului, acestora li s-au arătat două fotografii ale unui bărbat alb în vârstă de 20 de ani. Acesta ține în mână o pisică într-o fotografie și este singur în cealaltă. Cercetătorii au folosit două modele, dar femeilor li s-au arătat doar două fotografii ale unui singur bărbat.

Uitați-vă în altă parte, taților de pisici singuri! Rezultatele vă vor dezamăgi. În cazul primului bărbat cu pisică, mai mult de o treime dintre femeile chestionate au spus că fie nu s-ar gândi niciodată la el. Fie probabil că nu s-ar întâlni cu el ocazional sau pe termen lung. Cel de-al doilea tip fotografiat cu o pisică s-a descurcat mai rău. Mai mult de 40 la sută dintre femei au spus că nu s-ar întâlni cu el sau probabil că nu s-ar întâlni cu el.

În medie, femeile au fost mai deschise la fotografiile fără pisici. În cea mai mare parte, bărbații au înregistrat cifre mai mari în categoriile de întâlniri „poate”, „da, probabil” și „absolut da”. Deși, trebuie remarcat faptul că tipul nr. 2 a avut un număr mai mare de „absolut” întâlniri întâmplătoare pentru fotografia cu pisica sa.

Ce au mai relevat datele din studiu

Cercetătorii au descoperit că femeile au văzut bărbații din fotografiile cu pisici ca fiind puțin masculini, puțin extrovertiți și nevrotici.

De asemenea, au crezut că fotografiile cu pisici indicau că bărbații erau mai deschiși și mai agreabili. Deci asta e bine? Totodată, studiul a indicat că unele dintre femeile care se identifică drept „oameni cu pisici” au găsit fotografiile mai atrăgătoare.

Kogan și Volshe scriu că femeile caută „adesea” bărbați mai masculini cu care să se întâlnească. Așa că prezența pisicilor, despre care ei spun că sunt considerate animale de companie feminine, ar putea fi suficientă pentru a direcționa doamnele în altă parte.

Provocările cercetării

Nu vă pierdeți speranța, iubitori de pisici. Autorii au recunoscut unele limitări ale studiului. Doar femeile tinere au răspuns, de asemenea,autorii „nu pot fi siguri că rezultatele noastre se pot generaliza la toate categorii rasiale sau etnice”, dat fiind faptul că femeile chestionate au fost albe.

De asemenea, mai mult de 40 la sută din ambele grupuri de femei care au judecat fotografiile au spus că sunt persoane care iubesc câinii. Previzibil, au fost mai puțin susceptibile de a găsi atractive fotografiile cu pisici.

Poate cel mai important, animalele de companie sunt cu greu cel mai important lucru atunci când îți cauți un partener, fie pentru o relație serioasă, fie pentru ceea ce autorii numesc în mod hilar „o întâlnire ocazională, pe termen scurt”, potrivit dailypaws.com.