Sari la conținut
Home » 5 tipuri de personalități ale pisicilor. În ce categorie se încadrează felina ta?

5 tipuri de personalități ale pisicilor. În ce categorie se încadrează felina ta?

5 tipuri de personalități ale pisicii tale.periajul pisicilor; sursă foto: Pets at home

Diferitele tipuri de personalitate ale pisicilor au fost descoperite  de Dr. Lauren Finka de la Universitatea Lincoln din Anglia.

Dr. Finka și-a bazat concluziile pe interviuri cu 200 de proprietari de pisici, iar în cele din urmă a ajuns la următoarele tipuri de personalitate. 5 tipuri de personalități ale pisicilor , în ce categorie se încadrează felina ta?

5 tipuri de personalități ale pisicilor

1.Pisica umană

Aceasta este o pisică care s-a adaptat bine la faptul că își împarte spațiul cu un om. Le place să fie în preajma ta, sunt afectuoase și sunt în mare parte fericite și bine adaptate.

Aceasta este pisica „ideală” pentru a avea ca animal de companie, deoarece își va petrece cu plăcere timpul cu tine.

Reversul medaliei este că o pisică umană este mai probabil să sufere de anxietate de separare și s-ar putea să nu se bucure să vă împartă cu alte animale (sau alți oameni).

2.Pisica irascibilă

Aceasta este opusul pisicii umane. Deși nu este o pisică sălbatică, pisicii irascibile nu prea îi place să fie atinsă, luată în brațe sau să interacționeze cu ea. Aceste animale sunt de obicei sperioase și nervoase. Este posibil să nu se simtă niciodată pe deplin confortabil să împartă casa cu dumneavoastră.

Pisicile irascibile cu siguranță nu sunt călduroase și drăgălașe, dar sunt creaturi independente, așa că nu se vor supăra dacă ești plecat toată ziua. De asemenea, orice afecțiune pe care pisica ta irascibilă decide să ți-o ofere va valora mult mai mult decât cea pe care o primești de la o pisică umană.

Mai multe tipuri de pisici

3.Pisica de vânătoare

Aceasta este cea mai apropiată de a fi o pisică sălbatică dintre toate tipurile de personalitate. Pisicile vânătoare își petrec cea mai mare parte a timpului vânând. Chiar dacă înseamnă să vâneze șoareci sau să se furișeze pe lângă jucării asemănătoare șoarecilor.

Ele nu par să înțeleagă faptul că le veți asigura gratuit toate mesele, așa că își petrec marea majoritate a orelor de veghe încercând să prindă ceva de mâncare.

Pisicile de vânătoare pot tolera sau nu afecțiunea, dar, de obicei, sunt mult mai puțin motivate de dragoste decât de oportunitatea de a ucide ceva.

4.Pisica.. pisică
Aceste pisici sunt afectuoase față de semenii lor și aleg să își petreacă cea mai mare parte a timpului îmbrățișând, îngrijind și jucându-se cu alte pisici.

Pisicile pot iubi și oamenii, dar preferă compania altor pisicuțe. Evident, se descurcă bine în gospodării cu mai multe pisici și pot deveni deprimate dacă sunt ținute ca pisică unică.

5.Pisica curioasă

Aceste pisici adoră să exploreze și își petrec cea mai mare parte a zilei adulmecând prin casă. Orice vizitator este imediat întâmpinat și inspectat minuțios. Deși pot tolera sau nu afecțiunea din partea lor, cu siguranță îi vor mirosi în sus și în jos.

Pisicile curioase se descurcă bine cu jucăriile, în special cu lucruri precum cutii, pungi și labirinturi. Sunt îndrăznețe și încrezătoare și, de obicei, nu se descurcă bine ca pisici de exterior, deoarece această încredere le poate aduce probleme, conform petkeen.com.