Sari la conținut
Home » Dacă ar durea lipsa de educație… Lebăda simbol dintr-un oraș din România a fost atacată de un grup de tineri teribiliști

Dacă ar durea lipsa de educație… Lebăda simbol dintr-un oraș din România a fost atacată de un grup de tineri teribiliști

sursă foto:adevarul.ro

O frumoasă lebădă care înota grațios pe lacul de acumulare din Târgu Jiu s-a transformat în ținta unor puști care au luat-o la țintă și-au aruncat cu pietre, rănind-o serios la cap.

Incidentul a fost semnalat de vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj, Cladiu Fiu. Acesta speră că vinovații să fie trași la răspundere.

sursă foto: gorjeanul.ro
sursă foto: gorjeanul.ro

Lebăda a fost atacată de niște tineri teribiliști

Incredibil ce oameni avem în jurul nostru… Incredibil în ce lume trăim. Astăzi, un grup de tineri fără pic de educație a aruncat cu pietre în pasărea-simbol a orașului Târgu Jiu… Masculul de lebădă „Tică”. Acesta se afla pe apă în imediata apropiere a zonei unde femela lui cuibărește. 

Avem aceste informații de la un martor care a văzut de la distanță. Sper și cer ajutorul tuturor celor care dețin informații sau camere video si care pot ajuta la identificarea acestor derbedei. Incidentul a avut loc în cartierului Bicaz pe lacul de acumulare din zona Insuliță, în jurul orei 12“, a declarat Claudiu Fiu.

Vicepreședintele Asociației a precizat că lebăda respectivă reprezintă simbolul orașului Târgu Jiu de mai bine de 12 ani și se pare că are și o parteneră, care din păcate a suferit și ea de cruzimea oamenilor fără inimă. În urmă cu un an de zile, i-au fost furați trei din cei șase boboci chiar la scurt timp după ce delicatele păsări au eclozat.

Din păcate, masculul a fost rănit la cap și are probleme neurologice. Oamenii de bună credință l-au transportat imediat la cabinetul unui medic veterinar.

Nu înțeleg și nu voi înțelege niciodată gestul. Perechea de lebede are 12 ani de conviețuire, a trecut prin perioade dificile, și-au pierdut toți puii în anul când lacul a fost golit.

Familia de lebede populează Târgu Jiu de mai bine e 12 ani

Femela a mai suferit un accident în linia de troleu, iar anul trecut i-au fost furați trei din cei șase boboci după primele zile de la eclozare. Acum, masculul este rănit foarte grav la cap și are probleme neurologice. A fost transportat la un cabinet veterinar de către angajații AJVPS Gorj. Sper să nu-l pierdem, altfel pierdem o pereche de păsări delicate, care ne-au bucurat 12 ani cu frumusețea și gingășia lor ”, a declarat pe pagina personală de Facebook, Claudiu Fiu.

De-a lungul timpului, familia de lebede a dat naștere mai multor generații de care au populat regiunea barajului din Târgu Jiu.

lebăda simbol a orașului Târgu Jiu; sursă foto: adevarul.ro

lebăda simbol a orașului Târgu Jiu; sursă foto: adevarul.ro

Cred că e a 11-a generație, de zece ani le știu eu, le monitorizăm foarte atent, în fiecare an fac între cinci și 7 pui, anul acesta avem 6 și sper să ajungă la stadiul de adult”, a precizat același Claudiu Fiu în cursul anului trecut.

Din păcate lebedele au fost afectate și de furia naturii în urmă cu doi ani, familia de lebede a supraviețuit unei viituri, iar din toți boboceii unul singur a scăpat cu viață, potrivit stirileprotv.ro.