O lebădă a avut nevoie urgentă de medici. Centrul fundației Visul Luanei au prezentat încă un caz halucinant.

Oamenii trebuie să înțeleagă o dată pentru totdeauna că nu trebuie să mai arunce pe unde le vine obiecte care nu le mai trebuie. O lebădă a avut nevoie urgentă de medici pentru că a înghițit un ghem de ață de pescuit.

Încercând să se hrănească, o lebădă din parcul IOR, București, a confundat un pește cu un ghem de ață. Papiota i-a blocat esofagul, iar lebăda nu a mai putut să mai înghită nimic.

Centrul fundației Visul Luanei, care a prezentat cazul ei, spune că au intervenit la timp pentru că lebăda ar fi putut muri în câteva clipe.

Cei de la centru spun că s-au mai confruntat cu astfel de cazuri. Unei alte lebede i-a fost extras recent 10 metri de fir de pescuit de către un cetățean.

„Vă rugăm mult fiți responsabili atunci când vă petreceți timpul în natură. Resturile noastre pot fi fatale celorlalte viețuitoare. Iar dacă găsiți gunoaie, nu fiți nepăsători! Adunați-le și puneți-le în recipientele special amenajate”, transmite fundația, pe pagina de Facebook.

Un caz foarte trist despre care nu o să comentăm foarte mult pentru că este cât se poate de explicit. O lebădă din parcul IOR- București a înghițit un ghem de ață de pescuit încercând să se hrănească. Ghemul respectiv i-a blocat esofagul, lebăda nemaiputând să mai înghită nimic. Dacă nu ajungea la Centrul nostru în timp util ar fi murit de sete/foame. De asemenea, am înțeles că nu este un caz izolat. Unei alte lebede i-a fost extras recent 10 metri de fir de pescuit de către un cetățean.Vă rugăm mult fiți responsabili atunci când vă petreceți timpul în natură. Resturile noastre pot fi fatale celorlalte viețuitoare. Iar dacă găsiți gunoaie, nu fiți nepăsători! Adunați-le și puneți-le în recipientele special amenajate.—-Programul de salvare și îngrijire a animalelor sălbatice al Fundației noastre este unul gratuit. Dacă doriți să sprijiniți aceste activități aveți posibilitatea să donați aici:https://visulluanei.org/donatii/Paypal: animale.salbatice@visulluanei.orgPatreon: https://www.patreon.com/visulluanei

Publicată de Fundaţia Visul Luanei pe Miercuri, 16 octombrie 2019