Sari la conținut
Home » Supărarea unui medic veterinar: „Nu este drăguț, este crud”

Supărarea unui medic veterinar: „Nu este drăguț, este crud”

pisici

Supărarea unui medic veterinar după ce  a văzut reacțiile publicului de pe rețelele de socializare a fost publicată recent. Veterinarul britanic a publicat pe rețelele de socializare explicații legate de anumite imagini cu animale considerate deosebit de „drăguțe”.

Știm toți că atunci când navigăm pe rețelele de socializare nu durează mult să dăm peste imagini sau videoclipuri cu câini cu ochi mari și pisoi pufoși.

Conținutul poate aduce, fără îndoială, multă plăcere și emoție, dar medicul veterinar avertizează că nu ar trebui să ne concentrăm doar pe cum arată un animal, ci și pe ce poate transmite un animal prin acele poze.

„Nu este drăguț, este crud”

Medicul veterinar a lansat pe pagina sa de TikTok o serie de videoclipuri intitulate „Animalele de companie pe care oamenii le consideră drăguțe, dar acestea nu sunt fericite!”, dintre care unul se concentrează pe „The Scottish Fold Cat”.

rasa de pisica Scottish Fold

Cat, medicul veterinar, a explicat că urechile îndoite sunt rezultatul unui „cartilaj slab”, care se găsește și în „fiecare articulație” a corpului pisicii. Cartilajul slab provoacă artrită, o „afecțiune incredibil de dureroasă de care suferă aceste pisici, pe care noi o ”acceptăm” doar pentru că le considerăm urechile mici și drăguțe”.

Veterinarul a fost de acord că pisicile arată drăguț, dar a subliniat că „nu este o scuză suficient de bună pentru a crește o pisică care, practic, își petrece cea mai mare parte a vieții bolnavă și ajunge să fie eutanasiată foarte devreme pentru că nici măcar nu poate merge”. Ea a adăugat: „Nu este drăguț, este crud”.

Afirmațiile doctorului veterinar sunt susținute de International Cat Care, care descrie urechile caracteristice ale pisicii drept „cea mai evidentă manifestare exterioară” a mutației genetice care îi afectează cartilajul: „Din păcate, defectul genetic care provoacă anomalii ale cartilajului urechii cauzează grave anomalii ale cartilajului oaselor… Aceste anomalii ale oaselor și cartilajului duc la artrită severă și dureroasă.”

Rasele de animale de companie care se confruntă cu probleme

Alte exemple de animale „drăguțe” pe care Cat le-a prezentat pe pagina ei includ Buldogul francez, citând un studiu care a arătat că sănătatea câinilor este atât de proastă încât nu mai pot fi considerați „câini normali”;

„Pisicile Munchkin”, care sunt crescute cu o mutație genetică care provoacă picioare scurte și câinele pechinez care este vulnerabil la supraîncălzire.

Veterinarul a fost lăudat pentru că a împărtășit informațiile online, o persoană comentând: „vă mulțumesc pentru că ați vorbit în numele animalelor”, potrivit Uniland News.