Sari la conținut
Home » Știați că există o rasă de pisică care arată exact ca o păpușă? Faceți cunoștință cu pisica Napoleon

Știați că există o rasă de pisică care arată exact ca o păpușă? Faceți cunoștință cu pisica Napoleon

  • de

Din cuprinsul articolului

Știați că există o rasă de pisică care arată exact ca o păpușă? Faceți cunoștință cu pisica Napoleon.

Pisica Napoleon sau Minuet, felina care arată exact ca o păpușă!

Toate pisicile sunt frumoase în felul lor, iar prezența unui animal de companie în viața noastră ne aduce numai bucurii și ne face mai responsabili. Însă, o rasă este mai specială decât restul! Este vorba despre pisica Napoleon, sau Minuet.

Rasa a fost creată de crescătorul Joseph B. Smith, în anul 1996, când a început încrucişarea pisicilor din rasa Persană cu cele din rasa Munchkin. Joseph era fan al pisicilor din rasa Munchkin, dar simţea că aceasta este uşor de confundat cu altele cu picioarele lungi, aşa că s-a decis să creeze ceva unic. A ales astfel încrucişarea cu pisicile persane datorită lookul-ui lor exotic.

În 2015, prin votul directorilor de la Asociația Internațională a Pisicilor, numele de Napoleon a fost schimbat cu Minuet, dar pisica rămâne foarte cunoscută sub vechea denumire.

Minuet se caracterizează printr-un căpuşor mic şi rotund, de păpuşă, ochi mari şi urechiuşe ciulite. Blana este una pufoasă, coadă este stufoasă, ca de veveriţă, iar picioarele îi sunt scurte – trăsătură definitorie a acestei rase. Pisicuţele Minuet sunt  recunoscute pentru comportamentul modest şi pentru că sunt o permanent o sursă de bucurie pentru familiile lor.

Temperament şi personalitate

Ca şi pisicile persane, pisicile Napoleon au un comportament docil, supus, afectuos şi iubesc să fie mângâiate şi alintate. Extrem de inteligente, înţeleg nevoile membrilor familiei şi se pot adapta cu uşurinţă schimbărilor care intrevin în casă. Nu sunt solicitante, nu cer atenţie, dacă nu li se poate da, şi nici nu sunt gălăgioase. În plus, nu îşi deranjează niciodată stăpânul, dacă vede ca este ocupat.

Chiar dacă sunt blânde, pisicile din rasa Napoleon au o personalitate puternică, pe care o scot la iveală ori de câte ori este nevoie.

Îngrijire

Pisicile din rasa Minuet pot avea blana fie lungă, fie scurtă, aceasta din urmă având nevoie de mai multă îngrijire. Nu prea năpârlesc, dar este nevoie să fie periate o dată, de două ori pe săptămână, pentru ca blana să fie frumoasă şi mătăsoasă, dar şi pentru a îndepărta mizeria şi firele moarte de păr. Ca orice pisică, însă este predispusă la obezitate, astfel că este foarte important să fie hrănită cu atenţie.

Sănătate

Rasa Napoleon este oricum foarte tânăra, astfel că încă nu au fost descoperite probleme de sănătate. Se ştie doar că este uşor predispusă la alergii.

Pisica Minuet dispune de blândeţea pisicilor din rasă Persană şi de energia şi curiozitatea pisicilor din rasa Muchkin. Ochii mari şi drăgălaşi le conferă o inocenţă pură chiar şi în momentele în care fac cele mai mari năzbâtii.