Sari la conținut
Home » Cum își manifestă pisica afecțiunea? 8 moduri prin care își arată iubirea

Cum își manifestă pisica afecțiunea? 8 moduri prin care își arată iubirea

Cum își manifestă pisica afecțiunea?Pisică adorabilă care se alintă; sursă foto: knoxnews.com

Cum își manifestă pisica afecțiunea? Pisicile preferă să le ofere oamenilor lor favoriți o adorație mai subtilă. Pentru un ochi neavizat, totuși, poate părea că felina voastră abia vă tolerează prezența.

Pentru proprietarii de pisici experimentați, aceștia știu mai bine decât să ia la bani mărunți distanța pisicii lor. Am învățat de mult timp cum își arată pisicile dragostea, fie că este vorba de mușcături sau  o rozătoare pe pragul ușii.

Pisicile preferă să le ofere oamenilor lor favoriți o adorație mai subtilă

Pentru noii proprietari de pisici, am alcătuit această listă pentru a vă arăta că pisica voastră nu este ciudată sau nepoliticoasă, ci își exprimă de fapt dragostea.

1.Întotdeauna în apropiere

Pisicilor le place spațiul lor, dar nu vor rata niciodată ocazia de a se ghemui lângă tine. Mai ales dacă știu că te simți rău. Ele știu cumva când nu te simți în apele tale sau când ai avut o zi groaznică și se vor așeza în poala ta.

2.Arătarea burții

Toată lumea știe că câinilor le place să fie zgâriați pe burtă de către membrii familiei. Pisicile, pe de altă parte, au tendința de a se enerva ori de câte ori oamenii încearcă să le frece burta, mai ales când nu cunosc persoana respectivă.

Dacă pisica ta se rostogolește pentru a-și arăta burta sau te lasă să-i masezi stomacul, este una dintre cele mai înalte forme de încredere. Pisica ta, la urma urmei, este un prădător.

Faptul că își arată burtica înseamnă că are încredere în tine că nu-i vei face rău și că te iubește suficient de mult încât să fie vulnerabilă.

3.Clipește

Pisicile se holbează și au o abilitate stranie de a face acest lucru fără să clipească pentru perioade lungi de timp. Atenția lor poate să fie măgulitoare. Este imposibil să știi la ce se gândește felina ta ori de câte ori se holbează la tine.

Toți stăpânii de pisici pot fi de acord, totuși, că clipitul lent al unei feline care se holbează este modul lor de a spune: ,,Te iubesc”.

Afecțiunea pisicilor nu are mereu sens pentru noi oamenii

4.Bunting
Un alt mod evident prin care pisicile își arată afecțiunea este marcarea obiectelor, a oamenilor și a altor animale cu mirosul lor. Ele au glande olfactive în obraji, labe și la baza cozii.

Bunting-ul cu capul lor este un alt mod în care pisicile își arată afecțiunea. Este modul lor de a fi posesive. Marcându-vă cu mirosul lor, ele anunță pe toată lumea că sunteți al lor.

5. Cadouri

Cum își manifestă pisica afecțiunea? Afecțiunea pisicilor nu are mereu sens pentru noi oamenii. De exemplu, ideea lor de ,,cadouri”,  sfârșește prin a fi rămășițele proaspăt decedate ale unui șoarece, șobolan sau pasăre pe care le-au prins. Este modul lor de a vă răsplăti pentru că le hrăniți tot timpul.

Felina ta este probabil mândră de abilitățile sale de vânătoare și nu dorește nimic mai mult decât să-și împărtășească abilitățile cu tine.

6. Salutul

Mulți oameni cred că pisicilor nu le pasă când te întorci de la serviciu. Cu toate acestea, multe pisici își vor aștepta stăpânii la ușă atunci când se întorc.

S-ar putea chiar să constați că pisica ta vine să te salute atunci când se întoarce de la explorat afară.

Pisica se cuibărește în brațele companionului său uman; sursă foto: Getty Images
sursă foto: GettyImages.com

Pisicile adulte îi vor frământa pe stăpânii pe care îi adoră

7. Frământarea

Pisicuțele învață să își frământe mamele pentru a obține lapte. Obiceiul rămâne cu ele pe măsură ce cresc, ca o modalitate de a-și arăta mulțumirea. Pisicile adulte îi vor frământa pe stăpânii pe care îi adoră, alternând de la laba stângă la cea dreaptă și invers, în timp ce toarce ca o furtună.

8. Licking
Iubitor de pisici sau nu, probabil că ești familiarizat cu frecvența cu care pisicile se îngrijesc. Este modul lor de a se lega de membrii familiei. Chiar dacă nu ai blană, pisica ta se va așeza în poala ta pentru versiunea lor de tratament spa.

În comparație cu mușcăturile de dragoste, care pot fi deranjante dacă pisica dumneavoastră este puțin prea dornică să-și arate afecțiunea,  acei dinți sunt ascuțiți, conform petkeen.com.