Sari la conținut
Home » S-a aflat de ce zâmbesc pisicile. Cum îți poți face animăluțul să fie fericit?

S-a aflat de ce zâmbesc pisicile. Cum îți poți face animăluțul să fie fericit?

Muzee despre pisici. sursă foto: days of The year

De ce zâmbesc pisicile? V-ați privit vreodată cu dragoste pisica și v-ați întrebat dacă vă zâmbește și ea? Acele buze răsucite, ochii îngustați și, uneori, gura deschis.

Toate pot da impresia că pisica ta rânjește. Pisicile au într-adevăr capacitatea de a-și folosi mușchii faciali în același mod în care o fac oamenii atunci când zâmbesc.

Cu alte cuvinte, ele sunt capabile să își ridice buzele și să își arate dinții.

Cu toate acestea, în timp ce expresiile faciale ale pisicii dvs. ar putea uneori să semene fizic cu un rânjet uman, pisicile nu „zâmbesc” în modul în care o fac oamenii pentru a-și exprima sentimentele de fericire.

De fapt, o pisică care își trage buzele în sus și își arată dinții se simte de obicei în defensivă.

Acestea fiind spuse, pisica dumneavoastră are multe moduri alternative prin care comunică faptul că se simte fericită.

De ce zâmbesc pisicile: Cum își comunică felinele fericirea

Clipirea lentă

Echivalentul pisicii pentru zâmbetul uman este clipitul lent. Atunci când pisica ta își îngustează ochii și clipește încet la tine, ea zâmbește de fapt cu ochii.

De fapt, cercetările au arătat că, atunci când oamenii își îngustează ochii, devin mai atractivi pentru pisici.

Multe pisici chiar vor întoarce această expresie a ochilor îngustați și a clipitului lent la un om care o afișează. Încearcă asta data viitoare când pisica ta este relaxată și vezi dacă îți „zâmbește” înapoi!

Toarcerea

Pisică care se răsfață și toarce

Este bine cunoscut faptul că toarcerea este un semn al unei pisici fericite și mulțumite. De asemenea, pisicile vor toarce uneori când le este frică sau au dureri.

De obicei este ușor să faci diferența în funcție de contextul situației. Dacă pisica dvs. se relaxează pe genunchiul dvs. și se bucură de câteva frecții pe bărbie în timp ce toarce, sunt șanse să aveți o pisică destul de fericită.

Fundurile capului

Atunci când pisica ta își lovește ușor capul de tine și își freacă obrajii de tine, ea te „marchează” ca fiind al ei cu mirosul de la glandele care se află chiar în fața urechilor.

Acest act de a da din cap este denumit și „bunting”. Gestul demonstrează că pisica ta este fericită și relaxată în compania ta.

Pisica dvs. vă poate saluta în acest fel atunci când vă vede prima dată dimineața. Acest lucru se poate întâmpla chiar și atunci când vă întoarceți acasă după serviciu.

Frământarea

Pisicile frământă adesea suprafețele moi atunci când sunt relaxate, somnoroase și mulțumite. Acest lucru se numește uneori „a face biscuiți”.

Multe pisici vor „frământa” atunci când se simt fericite și relaxate. Ar putea fi o pătură, poala ta sau patul lor, dar se crede că actul de frământare este un comportament instinctual care rămâne din copilărie, când nou-născuții își frământă mama și glandele mamare ale acesteia pentru a stimula producția de lapte.

Acesta este, de asemenea, motivul pentru care unele pisici salivează atunci când frământă. Ele anticipează instinctiv hrana.

Pe lângă faptul că este o acțiune reconfortantă care îi amintește pisicii dvs. de siguranță și de hrană, frământatul eliberează și feromoni „fericiți” din glandele olfactive din lăbuțele lor.

De asemenea, multe pisici își vor îngusta ochii în timp ce frământă – o adevărată expresie a fericirii.

Vocalizarea

Pisică care pare că vorbește

Unele pisici vor miauna sau ciripi atunci când sunt fericite. Din nou, trebuie să te uiți la contextul situației.

Unele pisici vor miauna atunci când sunt speriate sau în disconfort. Dacă pisica ta îți ciripește în semn de salut sau atunci când este mângâiată, sunt șanse ca ea să fie fericită și să vorbească cu tine.

O coadă dreaptă

Poziția cozii pisicii tale îți poate spune adesea multe despre starea de spirit a acesteia. Pisicile care își țin coada dreaptă sunt, de obicei, fericite să te vadă.

Dacă pisica ta își ține coada între picioare, poate însemna că este îngrijorată sau speriată. Atunci când o pisică își biciuiește sau își zvântă coada, înseamnă de obicei că este enervată sau agitată.

Expresii ale pisicii care ar putea fi confundate cu un zâmbet

Pisicuța care doarme

Buzele întoarse în mod natural în sus ale pisicilor pot da impresia că zâmbesc.

Fața lor normală

Gura unei pisici este adesea întoarsă în mod natural în sus la colțuri. Acest lucru poate semăna cu un zâmbet, zâmbesc, când de fapt, așa arată fața lor.

Răspunsul Flehmen

Pisicile au un mecanism interesant de detectare a mirosurilor, prin care detectează mirosurile nu numai cu ajutorul nasului, ci și cu ajutorul unui mic organ numit organ vomeronasal (cunoscut și sub numele de organul lui Jacobson) de pe cerul gurii.

Acest lucru permite unei pisici să detecteze feromonii (mesageri chimici) prin deschiderea gurii. De asemenea, uneori își curbează buzele, ceea ce ajută la trecerea mirosului peste organul vomeronasal.

Scoaterea dinților

Pisica mănâncă plastic
Pisică care roade plastic

Pisicile își vor trage adesea buzele în sus și își vor dezveli dinții ca avertisment pentru prădători.

Ar putea părea un zâmbet larg, dar de fapt înseamnă „înapoi”.De obicei, vă veți putea da seama că nu este o expresie prietenoasă, deoarece este adesea însoțită de mârâit, șuierat și scuipat.

De ce zâmbesc pisicile: Cum îți poți face mâța fericită

Există multe moduri de a petrece timp de calitate și de a crea legături cu pisica ta. Acestea pot include îmbrățișarea, îngrijirea și jocul.

Există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că pisica dvs. este fericită și mulțumită. Asigurați-vă că petreceți mult timp de calitate cu pisica dumneavoastră, mângâind-o, jucându-vă cu ea și stând cu ea.

Nu forțați niciodată o interacțiune cu pisica dumneavoastră, deoarece acest lucru o poate stresa. Asigurați-vă că vă puneți la dispoziție pentru mângâieri, îmbrățișări și momente de joacă atunci când își dorește.

Simpla cunoaștere a pisicii dvs. și a ceea ce îi place și nu îi place este una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că este fericită, potrivit cats.

Multe pisici se bucură de bunătăți, dar asigurați-vă că acestea sunt oferite cu moderație și că sunt potrivite pentru pisica dumneavoastră.

Asigurați-vă că pisica dumneavoastră este bine îngrijită. Mâțul trebuie să fie hrănit cu o dietă de bună calitate și cu o rutină regulată. Toate acestea fac ca pisica să fie mulțumită.