Sari la conținut
Home » Cele mai ieftine și eficiente modalitați de a păstra dinții câinelui tău curați. Totuși, o vizită la medicul veterinat nu strică

Cele mai ieftine și eficiente modalitați de a păstra dinții câinelui tău curați. Totuși, o vizită la medicul veterinat nu strică

câini și problema dentară

Facturile stomatologice de la medicul veterinar pot fi cu siguranță costisitoare. Ați auzit vreodată zicala „Prevenirea este mai bună decât vindecarea”? Ei bine, acest lucru este cu siguranță adevărat când vine vorba de dentiția câinilor. Tocmai de aceea, menținerea unei danturi sănătoase la câini este responsabilitatea proprietarului.

Spălați regulat dinții câinelui dumneavoastră? Află cum să menții zâmbetul sănătos al câinelui tău și să previi facturile medicale costisitoare de la curățări, extracții și altele, cu aceste trei sfaturi simple:

Oferiți în mod regulat câinelui dumneavoastră jucării de mestecat care au un conținut scăzut de calorii. Totodată este important să îndepărtați tartrul de pe dinții caninului. Periați dinții câinelui dumneavoastră zilnic sau săptămânal.

1. Mestecături și jucării dentare

Acesta este probabil cel mai simplu mod de a vă asigura că dinții câinelui rămân sănătoși. Mestecatul de bunătăți și jucării  dedicate pentru igiena dentară îmbunătățește pur și simplu dinții câinelui tău.

Rețineți totuși, că această metodă nu înlocuiește necesitatea de a spăla dinții câinelui cel puțin o dată pe săptămână. Nu numai că îl ajută cu dinții, dar cu siguranță îl ajută să își păstreze respirația proaspătă.

2. Câinlele și igiena dentară

Dacă ai ajuns în acel punct în care arată ca și cum câinele tău a mestecat creioane galbene, atunci să-ți fie rușine. Fiecare iubitor de câine a neglijat la un moment dat dinții patrupedului său, dar odată ce a ajuns în acest stadiu, trebuie să iei măsuri.

În mod normal, veți duce câinele la medicul veterinar pentru curățarea dinților. Dar, atâta timp cât dinții câinelui tău nu sunt prea mult deteriorați, poți folosi produse precum șervețelele dentare pentru îndepărtarea/reducerea tartrului pentru a scăpa de acele pete galbene de pe dinți.

După ce tartrul a fost îndepărtat,  este recomandat să mențineți periajul cel puțin o dată pe săptămână. Dacă vă răsfățați câinele cu mâncare pentru oameni, periajul dinților de trei ori pe săptămână este o rutină mai bună.

Curățări fără anestezie efectuate de medicul veterinar

De asemenea, este posibil să doriți să luați în considerare curățarea dinților fără anestezie de către medicul veterinari. În timp ce serviciile care oferă curățări fără anestezie sunt adesea considerate riscante și inadecvate, acest serviciu este diferit:

Un tehnician veterinar sau un asistent va efectua curățarea sub supravegherea unui medic veterinar. Este mai ieftin și fără anestezie – un câștig pentru ambele părți!

3. Cum să spălați dinții câinelui dumneavoastră

Periajul este probabil cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a menține sănătatea gurii câinelui dumneavoastră. Dacă îi speli dinții câinelui tău de cel puțin trei ori pe săptămână, atunci poți să te duci să adopți încă cinci exemplare. Dacă nu, găsiți o periuță de dinți undeva și începeți să periați.

Iată cum să periați dinții câinelui dumneavoastră:

Ajutați-vă câinele să se obișnuiască cu periuța de dinți. Pur și simplu începeți prin a-i da o mică degustare de pastă de dinți aprobată de medicii veterinari, astfel încât să fie mai dispus să vă lase să folosiți periuța de dinți.

Pe măsură ce câinele devine mai confortabil, începeți prin a-i ridica buza și periați ușor suprafața exterioară a dinților superiori, în timp ce îl lăudați și îi oferiți recompense dacă este motivat de mâncare.

Încercați să-l faceți să se simtă confortabil cu faptul că îi deschideți ușor gura, astfel încât să puteți accesa toate suprafețele dentare. Nu uitați să fiți întotdeauna blând și să îl lăudați din belșug în timp ce faceți acest lucru.
Periajul câinelui dumneavoastră o dată pe săptămână este excelent; de trei ori pe săptămână este fantastic; zilnic este excepțional! Iformații culese de pe platforma pethelpful.com