Sari la conținut
Home » Cea mai bătrână găină din lume. Câți ani are?

Cea mai bătrână găină din lume. Câți ani are?

Cea mai bătrână găină din lume. cocoș și găină; sursă foto: superfarmland.com

Cea mai bătrână găină din lume. Peanut, deține un record impresionant cu cei 21 de ani ai săi. Povestea ei incredibilă pare desprinsă din paginile unui film, iar mesajul său este profund și motivațional pentru toți cei care o cunosc.

Peanut a fost găsită acum 21 de ani. Într-un ou putrezit și abandonat de Marsi Parker Darwin, o bibliotecară pensionară din Michigan. La acea vreme, Marsi nu îi acorda șanse de supraviețuire, dar destinul avea alte planuri. Auzind un sunet venind din interiorul oului, Marsi a decis să îi acorde o șansă vieții.

Cea mai bătrână găină din lume

Cu multă grijă și afecțiune, Marsi a ajutat la ecloziunea puiului din ou. Acesta era mic și fragil, dar Marsi nu a renunțat la el. L-a plasat sub o lampă de căldură și l-a învățat cum să mănânce și să bea apă. Așa a început povestea de prietenie dintre Marsi și Peanut, care avea să devină un membru drag al familiei.

Greutatea găinii este de doar un kilogram. Numele ,,Peanut” i-a fost dat datorită staturii sale mici și adorabile, care amintește de o mică arahidă.

Peanut a primit titlul de cea mai bătrână găină din lume de la Guinness World Records la vârsta de 20 de ani. Iar în acest an a sărbătorit împlinirea a 21 de ani. Acest lucru este cu adevărat remarcabil, având în vedere că găinile obișnuiesc să trăiască între cinci și opt ani.

Găina stă în buzunarul stăpânei

Peanut știe că este o pasăre norocoasă și, în ciuda vârstei sale înaintate, emană un spirit plin de viață. Stăpâna sa, Marsi, spune că Peanut e uneori destul de răsfățată și că îi place să se facă auzită dacă nu primește ceea ce vrea. Este prietenoasă și se înțelege bine cu toți ceilalți membri ai familiei, inclusiv cu pisicile și câinii.

Pe timp de iarnă, Marsi o poartă pe Peanut în buzunarul din față al jachetei sale și face treabă cu ea acolo. Chiar dacă se mișcă mai încet acum, Peanut răspunde întotdeauna când este chemată de stăpâna sa.

Povestea lui Peanut este un exemplu elocvent al puterii compasiunii și dedicării, arătând că fiecare ființă merită o șansă la viață și că prietenia și dragostea pot schimba destinul, conform digi-animalworld.tv.