Sari la conținut
Home » Cât costă cea mai scumpă vacă din lume. Trebuie să fii milionar să o poți cumpăra

Cât costă cea mai scumpă vacă din lume. Trebuie să fii milionar să o poți cumpăra

Cât plătesc fermierii la medicul veterinar atunci când vând un animal?

Cât costă cea mai scumpă vacă din lume. Trebuie să fii milionar să o poți cumpăra. O vacă din rasa Nelore, în vârstă de 4 ani și jumătate, cunoscută sub numele de Viatina-19 FIV Mara Imóveis, a fost evaluată recent la la o sumă astronomică, la o licitație din Brazilia, ceea ce o face cea mai scumpă vacă din lume.

Cea mai scumpă vacă din lume are un preț amețitor de 4,3 milioane de dolari

O treime din dreptul de proprietate al vacii a fost recent vândută la o licitație din Arandú, Brazilia, pentru 6,99 milioane de reali (1,44 milioane de dolari), ceea ce a dus valoarea totală a acesteia la suma impresionantă de 4,3 milioane de dolari.

 

Viatina-19 FIV Mara Imóveis fusese deja desemnată cea mai scumpă bovină din lume anul trecut, când jumătate din proprietatea sa a fost scoasă la licitație pentru aproximativ 800.000 de dolari, ceea ce a reprezentat un alt preț record la vremea respectivă.

Tranzacția record este un indiciu al calităților genetice ale rasei bovine Nelore, precum și al cererii de animale de înaltă calitate cu caracteristici genetice deosebite.

Prețul Viatina-19 FIV Mara Imóveis este considerat o nouă piatră de hotar pentru rasa Nelore, o rasă de vaci foarte apreciată în întreaga lume pentru calitățile sale.

De ce sunt apreciate și atât de scumpe vacile din rasa Nelore

Caracterizată prin blana de un alb strălucitor, pielea lejeră și o cocoașă mare și bulboasă deasupra umerilor, Nelore este cunoscută în primul rând pentru rezistența sa naturală ridicată la vremea caldă.

Blana albă joacă un rol important în acest sens, deoarece reflectă majoritatea lungimilor de undă ale luminii, la fel ca și faptul că glandele sudoripare sunt de două ori mai mari și cu 30% mai numeroase decât cele ale majorității raselor europene.

Bovinele Nelore, denumite după districtul indian Nellore din Andhra Pradesh, au, de asemenea, un metabolism foarte eficient, ceea ce le permite să se dezvolte chiar și cu furaje de slabă calitate.

Incredibil de robustă și rezistentă, Nelore poate rezista la o serie de infecții parazitare, iar pielea dură este mult mai greu de penetrat de insectele care sug sângele.

De asemenea, rasa se înmulțește foarte ușor, deoarece femelele au deschideri pelviene mai largi și canale de naștere mai mari decât alte rase de bovine, iar vițeii nu au nevoie aproape deloc de asistență din partea oamenilor.

Potrivit unui raport din 2018 al publicației The Guardian, sperma celor mai valoroși tauri Nelore poate costa 5.000 de dolari pe o doză de 0,55 mililitri.

În Brazilia există aproximativ 167.000.000 de vaci Nelore, adică aproximativ 80% din bovinele din țara sud-americană.