De 208 Vizualizari

Alergatul taurilor, la Pamplona, s-a soldat, din nou, cu raniti!

Taurii Jandilla, de peste jumatate de tona au dat startul competitiei, pentru a 17 oara!

San Fermin este cea mai cunoscuta sarbatoare spaniola in intreaga lume, iar anul acesta a inceput pe 6 iulie cu traditionala lansare a rachetei cu artificii, „chupinazo”, care inaugureaza cele noua zile de coride, baluri, concerte si, mai ales, cursele nebunesti de tauri pe strazile din Pamplona.

Potrivit Agerpres, care citeaza agentia EFE, prima cursa, la care au participat tauri de la crescatoria Jandilla, s-a soldat cu numeroase accidentari.

Pamplona (capitala regiunii Navarra), care numara 200.000 de locuitori, asteapta cu ocazia festivalului un milion de persoane, printre care numerosi turisti straini, mai ales anglo-saxoni. Anul trecut, hotelurile au avut in aceasta perioada o cifra de afaceri de 46 de milioane de euro.

„El chupinazo” a fost prima dintre cele 458 de evenimente programate de Primaria din Pamplona, care cuprind procesiuni religioase, spectacole si focuri de artificii. Cu toate acestea, centrul sarbatorii il reprezinta celebrele „encierro”, cursele pe o distanta de peste 800 de metri care despart taurii de tarcurile in care sunt inchisi.

san fermin 2015

Primaria a avertizat ca „encierro” – alergatul taurului – este o activitate periculoasa care, practicata in mod inadecvat, poate pune viata in pericol.

Sarbatoarea este cunoscuta pe plan local sub numele de Sanfermines, in memoria Sfantului Fermin, care patroneaza Pamplona si Navarra.

Cursa de pe strazile din capitala Navarrei a fost deschisa de un taur negru care a provocat un mare gol in jurul sau. In cursa care a durat putin peste doua minute au fost ranite cel putin sapte persoane care au fost transportate la centrul spitalicesc Navarra, potrivit primelor date oferite de Crucea Rosie.

Crescatoria Jandilla este cunoscuta pentru exemplare sale imprevizibile si periculoase care au dat startul competitiei pentru a 17-a oara. Taurii Jandilla au provocat la trecerile lor prin Pamplona 27 de raniti, 8 la cursa din 2004 si un ranit mortal in 2009, un tanar madrilen. Anul acesta participa tauri ce cantaresc intre 515 si 605 kilograme: trei negri, doi maro si unul roșcat, manati de „mozos” Juan José Padilla, Pepe Moral si Alberto López.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X