Cursele cu tauri organizate pe strazile orasului spaniol Pamplona cu ocazia sarbatorii de San Fermin au inregistrat sambata un eveniment cu totul special in ultimii 80 de ani: unul dintre masivele animale nu a vrut sa fuga si s-a intors la adapostul sau dupa ce parcursese numai cativa metri de la linia de stat.

Protagonistul acestei intamplari, despre care scriu ziarele din Peninsula Iberica, se numeşte, potrivit Agerpres, „Curioso I” („Curiosul I”) si cantareşte 535 de kilograme. El a eclipsat in atentia publicului cele patru „corneadas”, impunsaturi cu coarnele provocate de tauri unora dintre sutele de alergatori imbracati, conform tradiţiei, in alb şi purtand o esarfa rosie.

https://www.youtube.com/watch?v=HAZTt5FxK18

Autoritatile au declarat inchisa cea de-a cincea cursă – cu cea mai mare participare din acest an – desi „Curioso I”, nu a ajuns, asa cum trebuia, in „plaza de toros”, arena unde au loc coridele.

Primarul orasului Pamplona, capitala comunitatii autonome Navarra, din nordul Spaniei, a declarat ca evenimente de genul celui de sambata nu au mai avut loc de multe decenii. Joseba Asiron, care este istoric, a mentionat ca, „ultimul caz asemanator despre care se stie, s-a petrecut la inceputul anilor 1920, cand, dupa ce un taur a refuzat sa efectueze cursa pana la capat, a fost adus un caine ciobanesc pentru a-l directiona catre punctul final.