Sari la conținut
Home » Campania de sterilizare gratuită a pisicilor fără stăpân, din Capitală, continuă. Clinica veterinară mobilă ajunge în sectorul 3

Campania de sterilizare gratuită a pisicilor fără stăpân, din Capitală, continuă. Clinica veterinară mobilă ajunge în sectorul 3

Campania de sterilizare gratuită a pisicilor de rasă comună, fără deținător, continuă în București. Aceasta este derulată de Primăria Municipiului București, prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA).

După ce luna trecută, când a început această campanie în București, s-a aflat în Parcul Circului, lângă Circul Metropolitan Bucureşti, în sectorul 2, acum, clinica veterinară mobilă Sache Vet Clinic va staționa în sectorul 3, în perioadele 3-6 noiembrie 2022 și 10-13 noiembrie 2022, în incinta Arenei Naționale, lângă Academia de Tenis (a nu se confunda cu Centrul de Tenis!), urmând ca apoi să ajungă și în celelalte sectoare ale Capitalei.

În prima perioadă în care se va desfășura campania de sterilizare gratuită a pisicilor din sectorul 3, se desfășoară două meciuri de fotbal la Arena Națională, în zilele de 3 și 6 noiembrie, astfel că accesul la clinica veterinară mobilă se va face din strada Sergent Șerbănică Vasile, conform traseului cu galben de pe hartă.

Până acum au fost sterilizate 391 de pisici

Sterilizările sunt realizate de medicii veterinari de la clinica mobilă Sache Vet. De-a lungul campaniei, clinica își va muta poziția astfel încât să acopere toate sectoarele Capitalei.

Programările se fac telefonic la numărul 0751.596.199, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-18:00. Pisicile pot fi aduse la sterilizat în intervalul orar 10:00-15:00.

Felinele nu trebuie hrănite înainte de operația de sterilizare

Vârsta minimă pentru sterilizare este de 6 luni la femele și de 10 luni la masculi. Operațiile se vor desfășura doar în condiții meteo care să le ofere siguranță animalelor, întrucât după sterilizare felinele vor fi repuse în teritoriu. De-a lungul iernii nu se vor realiza sterilizări, acestea urmând a fi reluate în momentul în care vremea va fi potrivită pentru acestea.

Pisicile vor fi înapoiate în aceeași zi, cu recomandarea să petreacă o noapte în casă, urmând ca a doua zi să fie repuse în teritoriu. Cele care nu pot fi ținute în case vor rămâne în cabinetul Sache Vet.

Primarul General al Capitalei a avut o intervenție pe marginea acestui subiect, printr-un mesaj postat pe facebook, anunțând deschiderea campaniei: „Sterilizăm gratuit pisicile fără stăpân, din Bucureşti! Astăzi am început campania de sterilizare a pisicilor fără deţinător, derulată de Primăria Capitalei, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), în parteneriat cu clinica veterinară Sache Vet.

Clinica veterinară mobilă se va afla în perioadele 20-23 octombrie şi 27-30 octombrie, în Parcul Circului, lângă Circul Metropolitan Bucureşti, urmând ca apoi să se deplaseze în alte zone, astfel încât să ajungă în toate sectoarele Capitalei”.

Campania de sterilizare este posibilă în cadrul unui proiect de bugetare participativă, votat de cetățeni și declarat câștigător, având un buget de 500.000 lei TVA inclus.