Sari la conținut
Home » ASPA este în căutare de voluntari. Ce trebuie să facă aceștia

ASPA este în căutare de voluntari. Ce trebuie să facă aceștia

ASPA este în căutare de voluntari. Ce trebuie să facă un voluntar am aflat de la specialiștii instituției. ASPA a anunțat că se află în căutare de voluntari care să aibă grijă de micuții blănoși din centrele de adopție.

ASPA este în căutare de voluntari

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a informat, prin intermediul unei postări făcute pe pagina de Facebook, că își caută persoane dispuse să facă voluntariat în cadrul ASPA.

”Cățeii noștri au nevoie de cât mai multă interacțiune cu oamenii, pentru a deveni mai sociabili și a le crește șansele de a fi adoptați. Așadar au nevoie de voluntari”, a transmis ASPA.

În anul 2022, 1.200 de căței din centrele ASPA din Bragadiru, Mihăilești și Pallady și-au găsit familii care să-i iubească prin intermediul târgurilor de adopții.

În total, 30 de astfel de evenimente au avut loc în diferite locații din București și Ilfov. Cel mai mare dintre acestea a avut loc pe Arena Națională .

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a anunțat că târgurile de adopții vor fi organizate și pe parcursul anului 2023.

Care sunt îndatoririle unui voluntar  care lucrează cu animalele de companie

Odată cu anunțul făcut pe pagina de Facebook, Autoritatea a transmis și îndatoririle pe care urmează să le aibă un voluntar. Iată care sunat acestea:

  • Socializează cu animalul – un câine socializat este un beneficiu pentru proprietar,
  • Ajută câinele să deprindă mersul în lesă – mersul în lesă este esențial pentru deplasarea în condiții normale,
  • Periază câinele – periatul reprezintă un gest de îngrijire, de dresaj și de afecțiune,
  • Dresează câinele – inițierea comenzilor de bază,
  • Se joacă cu câinele – joaca este importantă pentru toți câinii, mai ales pentru cei care petrec mult timp singuri.

 

Persoanele interesate să devină voluntari sau cele care doresc să ia parte la acțiuni de voluntariat ce au loc în grupuri mai mari pot trimite solicitările și datele de contact la următoarea adresă de e-mail: [email protected].