Sari la conținut
Home » În curând, începe campania de sterilizare gratuită a pisicilor de rasă comună, fără deținător, în Capitală. Care sunt locațiile în care va ajunge

În curând, începe campania de sterilizare gratuită a pisicilor de rasă comună, fără deținător, în Capitală. Care sunt locațiile în care va ajunge

Mai este puțin până când va începe campania de sterilizare gratuită a pisicilor de rasă comună, fără deținător din București, organizată de Primăria Municipiului București, prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA).

Aceasta este o campanie prin care vor fi sterilizate doar pisicile fără stăpân, aflate pe stradă. Ele vor fi capturate de personalul clinicii Sache Vet Clinic, în cadrul căreia vor fi sterilizate pisicile, cât și de orice cetățean al Bucureștiului care dorește să își aducă contribuția la prevenirea înmulțirii necontrolate a acestora.

Oamenii sunt așteptați să vină în număr cât mai mare cu scopul de a preveni această înmulțire haotică, care poate produce efecte negative majore locuitorilor Bucureștiului.

Mâine este prima zi a campaniei

Prima perioadă de desfășurare este cuprinsă între 20-23 octombrie 2022 și 27-30 octombrie 2022. Sterilizarea animăluțelor blănoase se va efectua în cadrul clinicii veterinare mobile Sache Vet Clinic, care va ajunge în toate sectoarele Capitalei. Prima locație în care se va desfășura campania de sterilizare gratuită a pisicilor de rasă comună, fără deținător, va fi în sectorul 2, în zona Parcul Circului, lângă Circul Metropolitan București, în perioada sus menționată.

Intervalul orar în care pisicuțele pot fi aduse la sterilizat este 10:00-15:00, în baza unei programări efectuate la numărul de telefon 0751.596.199, de luni până vineri, de la ora 10:00 la ora 18:00.

Vârsta minimă pentru sterilizare este de 6 luni la femele și de 10 luni la masculi

Operațiile se vor desfășura doar în condiții meteo care să le ofere siguranță animalelor, întrucât după sterilizare felinele vor fi repuse în teritoriu. De-a lungul iernii nu se vor realiza sterilizări, acestea urmând a fi reluate în momentul în care vremea va fi potrivită pentru acestea.

Campania de sterilizare este posibilă în cadrul unui proiect de bugetare participativă, votat de cetățeni și declarat câștigător, având un buget de 500.000 lei TVA inclus.