Sari la conținut
Home » Călătoriile cu avionul sunt o corvoadă pentru pisici. Sfaturi pentru a reduce stresul felinelor în timpul deplasărilor

Călătoriile cu avionul sunt o corvoadă pentru pisici. Sfaturi pentru a reduce stresul felinelor în timpul deplasărilor

sursă foto: drivemagazine.ro

Proprietarii de pisici trebuie să țină cont de faptul că majoritatea mustăcioaselor nu vor fi încântate de călătorii și pot fi ușor stresate. Iată câteva sfaturi rapide care vă vor ajuta să faceți călătoria cu prietenul dvs. felin. mai plăcută.

Cel mai bun mod de a evita timpul în exces pe care îl petrec pisicuțele în cuștile nu tocmai spațioase, este să luați cea mai directă și mai rapidă rută spre și de la aeroport. Acest lucru poate însemna să cheltuiți mai mulți bani prin închirierea unui taxi sau prin conducerea propriei mașini. 

Călătoria cu avionul, un stres pentru pisici

Călătoria cu avionul va fi cea mai stresantă pentru pisici, mai ales dacă aveți un zbor de legătură. De multe ori nu este sigur să vă lăsați pisica să iasă din cușcă pentru a-și „întinde picioarele” sau pentru a folosi toaleta. 

Avantajul călătoriei cu avionul, în special în Europa, este că pisica dumneavoastră va petrece mai puțin timp în ansamblu în transportor, în comparație cu o călătorie lungă cu trenul sau cu mașina.

Călătoria cu trenul poate fi similară cu cea cu avionul. Este posibil să trebuiască să vă scoateți pisica din cușcă atunci când treceți prin punctele de control de securitate din aeroporturi sau gări. Avionul și trenurile pot, de asemenea, să aibă întârzieri, ceea ce necesită ca pisica dumneavoastră să aștepte perioade mai lungi de timp în cușcă. Aeroporturile și gările pot fi foarte zgomotoase, așa că trebuie să căutați un loc liniștit chiar și la o cafenea și să vorbiți cu pisica dumneavoastră, liniștind-o și calmând-o.

Cum transportăm animalul de companie

Dacă animalul de companie călătorește cu dumneavoastră în interiorul cabinei avionului, un transportor cu laturi moi poate fi mai ușor și va încăpea mai bine sub scaun. 

Pentru pisicile care călătoresc în cala de marfă, este necesară o ladă din plastic dur. Aceste lăzi oferă mai mult spațiu pentru pisica dumneavoastră în comparație cu transporturile cu laturi moi. Contactați compania aeriană pentru cerințele și specificațiile cutiei.

Cu câteva zile înainte de călătorie amplasați transportatorul în casă și deschideți ușile. Pisica dumneavoastră, curioasă din fire, se va obișnui cu prezența acesteia și s-ar putea să nu se mai teamă la fel de mult atunci când va fi momentul să intre în ladă.

Călătoriile cu mașina și feribotul

Multe pisici vor adormi în cușca lor în timpul unei călătorii cu mașina. Pentru mai multă siguranță, folosiți centura de siguranță a mașinii pentru a lega lada de scaun. O oprire bruscă ar putea face ca lada să zboare, speriind pisica și putând provoca rănirea altor persoane. 

Familia și pisica dumneavoastră vor avea nevoie de pauze regulate pentru a merge la toaletă în timpul unei călătorii lungi cu mașina. 

Dar cum își poate face pisica nevoile în mașină?  

În primul rând, luați o tavă de plastic nouă și curată și o pungă cu fermoar plină cu nisip curat. Securizați ușile, cereți copiilor să rămână pe scaunele lor și puneți tava pentru litieră în podeaua mașinii, în fața unuia dintre scaune. De asemenea, o puteți pune în zona de bagaje, dacă aceasta este accesibilă.

Lăsați pisica să iasă din cușcă și lăsați-i timp, până la o jumătate de oră, să exploreze mașina și să folosească toaleta.  Multe pisici salută această oportunitate. Permițându-i pisicii să meargă la toaletă va ajuta la prevenirea unor probleme precum infecțiile vezicii urinare.  Dacă pisica nu merge la toaletă, nu vă faceți griji încercați din nou peste câteva ore.

Mulți oameni aleg să își ducă mașina pe continent sau să traverseze cu feribotul. Nu vă lăsați niciodată pisica în mașină nesupravegheată. Unii operatori de feriboturi cer ca animalele de companie să rămână sub punți, într-o zonă specială de așteptare, departe de mașini.

Călătoriile pe timp de noapte

 Dacă luați un feribot de noapte, pisica poate fi permisă în cabina de dormit cu dumneavoastră. Mustăcioasa va aprecia această ocazie de a-și „întinde picioarele” și de a folosi toaleta în intimitatea propriei camere.  

Echipați-vă pisica cu un ham (tipul care se pune în jurul umerilor, gâtului și pieptului animalului) înainte de a intra în ladă. Hamul va permite un control sigur atunci când scoateți pisica afară pentru punctele de control de securitate de la aeroport. O lesă mică poate fi, de asemenea, prinsă pentru o mai mare siguranță. 

Nu vă lăsați tentat să folosiți o zgardă în jurul gâtului. Acestea pot aluneca cu ușurință și, în general, pisicile nu sunt bine controlate cu o zgardă. Hamul vă poate ajuta să puneți mâna pe pisică atunci când o întoarceți în cușcă după o pauză de toaletă în mașină, potrivit europetnet.com.

 Consultați medicul veterinar

Feromonii pentru pisici pot fi achiziționați fie sub formă de spray, fie sub formă de cârpă de unică folosință. Aceste produse conțin feromoni „de bun simț” care pot ajuta la liniștirea pisicii dumneavoastră. Pulverizați o cantitate mică în transportor o dată pe zi, timp de câteva zile, până la plecare.

Unele pisici suferă de rău de mișcare în timpul călătoriilor cu mașina sau cu feribotul. Dacă pisica dumneavoastră a mai vomitat în timpul călătoriei în trecut, este posibil să se întâmple din nou.

Discutați cu medicul veterinar despre un produs numit Cerenia sau altele de acest gen, folosite pentru tratamentul răului de mișcare. De asemenea, hrăniți-vă pisica cu câteva ore înainte de a începe călătoria. Hrăniți-o cu mese mici pe parcursul zilei, la orele regulate de masă și oferiți-i apă des.