Sari la conținut
Home » Așa nu! Greșeala catastrofală pe care a făcut-o proprietarul unei pisici la îmbarcarea în avion

Așa nu! Greșeala catastrofală pe care a făcut-o proprietarul unei pisici la îmbarcarea în avion

sursă foto: zooplus.co.uk

O întâmplare cel puțin bizară s-a petrecut pe unul din aeroporturile din Statele Unite. Proprietarul unei pisici spera să treacă mai repede prin filtrul de securitate și a introdus micuța felină bagajul de mână.

Întâmplarea s-a petrecut pe Aeroportul Internațional Norfolk din Virginia, când ar fi trebuit de fapt  să treacă prin detectorul de metale în lesă. Personalul de securitate de aeroport a rămas uimit când pisica a apărut pe scanerul cu raze X. Proprietarul și-a trimis animalul de companie prin scaner ca parte a bagajului de mână.

În atenția proprietarilor de animale de companie

Pisica era de fapt transportată într-o husă de călătorie pentru animale, dar o fotografie cu raze X a felinei a fost postată ulterior pe Twitter de purtătorul de cuvânt al Administrației pentru Securitate în Transporturi, Lisa Farbstein, împreună cu o avertizare și pentru alți pasageri pentru ca aceștia să nu procedeze la fel.

sursă foto: dailystar.co.uk
sursă foto: dailystar.co.uk

Farbstein a precizat că : „Atunci când se întâmplă acest lucru, procedura trebuie luată de la capăt, ceea ce înseamnă că pasagerul și pisica trebuie să treacă din nou pe la punctul de control. Tocmai când credeai că este sigur să-ți aduci pisica de companie într-o călătorie. Un călător și-a uitat pisica de companie în geanta de transport la un punct de control în această dimineață la Norfolk Airport”, a precizat reprezentantul companiei pe Twitter.

În atenția proprietarilor de animale de companie: Vă rugăm să nu vă trimiteți animalul de companie prin aparatul cu raze X. Greșeală catastrofală pentru pisici!”

TSA recomandă ca pisicile să fie scoase din husele lor pentru ca felinele să treacă prin detectorul de metale în lesă. În cazul în care nu este disponibilă o lesă, pisicile pot fi verificate într-o cameră privată la cererea proprietarului, deoarece pot fi mai nervoase decât câinii și ar putea să zgârie, să muște sau să încerce să fugă.

Pisica trebuie scoasă din geanta de transport pentru a trece prin punctul de control

Farbstein a declarat pentru CNN: „Pasagerul trebuie să scoată animalul de companie dintr-o geantă de transport și să îl treacă prin detectorul de metale sau să îl plimbe prin detectorul de metale în lesă. Acest lucru este tipic pentru modul în care oamenii călătoresc cu câini mici.

„În cazul unei pisici, dacă nu există o lesă, recomandăm cu tărie ca pasagerul să solicite controlul într-o cameră de control privată”. Mulți utilizatori de Twitter au răspuns la imaginea cu raze X exprimându-și îngrijorarea pentru bunăstarea pisicii.

Cineva a întrebat: „Pisica este bine?”, la care Farbstein a răspuns că da. Călătorul și pisica au trebuit să treacă din nou prin controlul de securitate în mod corespunzător, după ce ofițerii TSA au văzut imaginea cu raze X. Modalitatea corectă fiind aceea de a scoate pisica din geanta de călătorie”.

O a doua persoană a apreciat amuzamentul situației și a comentat: „Să sperăm că acest lucru va fi un „cat-alyst” pentru schimbare…” În timp ce un al treilea a adăugat: „Obținerea unei tomografii computerizate cu un buget redus”, potrivit dailystar.co.uk.