Sari la conținut
Home » Cum să alegeți cușca pentru porcușorul de Guineea. Recomandările specialiștilor

Cum să alegeți cușca pentru porcușorul de Guineea. Recomandările specialiștilor

Cum să alegeți cușca. Porcușorul de Guineea este un animal de companie popular, deoarece este amuzant, iar stăpânii îi găsesc adorabili. Pot trăi până la opt ani, dar asta numai dacă aveți grijă de ei și totul începe cu cușca.

Cum să alegeți cușca: Cât spațiu are nevoie un porcușor de Guineea?

Cum să alegeți cușca: Doi porcușori de Guineea
Cum să alegeți cușca: Doi porcușori de Guineea care se ceartă

În primul rând, vrem să menționăm că nu puteți ține un porcușor singuratic. El trebuie să aibă companie și stimulare. Este opusul multor hamesteri care adoră să petreacă timp singuri.

Cu cât cușca este mai mare, cu atât mai bine pentru ei. Teoretic, suprafața minimă recomandată este de aproximativ un metru pătrat pentru o pereche de porcușori.

Cu toate acestea, va trebui să măriți considerabil acest spațiu dacă adăugați un alt animal. Și mai ales dacă doriți să aveți un plan de rezervă în cazul în care animalele dvs. nu se înțeleg. Unii proprietari optează pentru câteva cuști de dimensiuni medii (1-1,5 metri pătrați), fiecare dintre ele găzduind o pereche de prieteni buni.

Ce tip de cușcă ar trebui să aveți?

Nu folosiți un vechi acvariu. Această alegere nu va oferi suficient aer animalului dvs. De companie și poate duce la probleme respiratorii.

Cuștile de porcușor de Guineea din sârmă funcționează cu siguranță, dar nu puteți folosit modelele cu bare pe podea, deoarece le pot răni lăbuțele. Unii experți preferă cuștile fabricate dintr-un plastic special.

Cercetați diferite modele în gama de prețuri a dvs. la dimensiunea potrivită și alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine spațiului dvs. (și bugetului).

Cum să alegeți cușca: Unde ar trebui să păstrați porcușorul de Guineea?

Principala regulă: feriți-l de curenții de aer! Desigur, nu doriți nici să fie expuși direct la soare toată ziua sau lângă un televizor foarte zgomotos.

Cu toate acestea, este bine să-i țineți pe lângă dvs., astfel încât să primească stimulare constant.

Majoritatea propreitarilor aleg sufrageria pentru a pune cușca pentru porcușori. Aceasta poate ascunsă într-un colț, unde vă pot ignora, dacă doresc, dar pot primi suficientă atenție umană, susțin cei de la pawtracks.com.