Sari la conținut
Home » Boala misterioasă a fost confirmată. Ea face multe victime în rândul cățeilor în SUA

Boala misterioasă a fost confirmată. Ea face multe victime în rândul cățeilor în SUA

Boala misterioasă a fost confirmată. Proprietarii de animale dintr-un stat american sunt în alertă, ca urmare a apariției unui virus care dezvoltă parvoviroză și în care zeci de cățeluși au murit în ultimele zile.

La început, considerat un virus misterios, a îmbolnăvit și ucis zeci de câini în statul american Michigan, iar ulterior a fost confirmat ca fiind parvovirusul canin.

Parvoviroza afectează cățeii care nu sunt vaccinați sau complet vaccinați

Parvovirusul poate fi prevenit prin vaccinare, însă un procent mic din câinii vaccinați nu dezvoltă imunitatea specifică la parvovirus.

Între timp, semnele de îmbolnăvire pe care le-au prezentat câinii, au sugerat că este vorba despre parvoviroză, în pofida faptului că au fost testați „în mod constant” negativ la clinicile veterinare și la adăposturile de animale, a declarat Kim Dodd, director al Laboratorului de Diagnostic Veterinar al Universității de Stat din Michigan, potrivit cbsnews.com.

„Deși aceste teste sunt valoroase în mediul clinic, ele nu sunt la fel de senzitive ca testele de diagnosticare pe care le putem efectua aici, în laborator”, a afirmat Dodd într-un comunicat de presă.

Totodată, ea a mai declarat că testele care au confirmat infecțiile cu parvoviroză canină la câinii afectați din nordul Michiganului au fost efectuate la laboratorul universității din Lansing și facilitate de către Departamentul de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Michigan.

„Continuăm să urmărim în continuare caracterizarea virusului în speranța de a înțelege mai bine de ce acele animale au avut rezultate negative la testele de depistare”, a mai adăugat Dodd.

Boala misterioasă a fost confirmată și a cauzat cel puțin 30 de decese patrupezilor

Acest fapt s-a petrecut în partea de nord a statului Michigan, potrivit oficialior, pentru USA Today.

Se estimează că virusul ar fi venit din altă parte, din Louisiana și, în mare parte, omoară câinii tineri între 3 până la 5 zile, conform oficialilor.

Boala misterioasă a fost confirmată și se cunoaște că este capabilă să provoace probleme gastrointestinale acute.

Principalele semne ale îmbolnăvirii cu această boală sunt vărsăturile, dar nu sunt singurele semne, fiind vorba și despre diaree sângeroasă și letargie.