Sari la conținut
Home » Avortul spontan și pierderea sarcinii la câini. Proceduri și tratamente recomandate de medicul veterinar

Avortul spontan și pierderea sarcinii la câini. Proceduri și tratamente recomandate de medicul veterinar

sursă foto: wag.com

Există numeroase motive pentru care proprietarii de animale de companie ar dori să prevină sarcina lor. Este o preocupare obișnuită și există modalități de a efectua o întrerupere sigură a sarcinii în cazul în care câinele dumneavoastră a rămas însărcinat.

Dacă vă gândiți să puneți capăt sarcinii cățelușei este recomandat să solicitați mai întâi sfatul și asistența unui profesionist din domeniul medical, astfel încât să se poată face o evaluare completă a riscurilor și a efectelor secundare.

Pe de altă parte, este de asemenea important să rețineți că, din diverse motive medicale, câinii pot suferi avorturi spontane sau pierderi de sarcină. Ambele situații vor fi abordate aici.

Simptome și tipuri

În cazul în care patrupedul dumneavoastră a suferit un avort spontan, cel mai frecvent lucru pe care îl puteți observa este o sângerare vaginală anormală; în unele cazuri, se poate găsi un făt expulzat. Cea mai frecventă cauză a unui  este moartea fătului din cauza unui dezechilibru hormonal.

În cazul unui avort planificat, sângerarea este cel mai frecvent simptom în urma procedurii. Se recomandă să vă monitorizați îndeaproape animalul de companie, astfel încât orice efect secundar sau problemă legată de sănătate să poată fi rezolvată rapid.

Diagnosticul pus de medicul veterinar

Un aparat cu ultrasunete poate detecta o sarcină la un câine. În plus, ecografia unui făt este de obicei necesară înainte ca medicul veterinar să fie de acord cu un avort medical. Instrumentele de tip Doppler pot fi, de asemenea, folosite pentru a auzi bătăile inimii unui făt dacă sarcina este suficient de avansată.

Pentru proprietarii care caută opțiuni sigure fie pentru a preveni o sarcină nedorită, fie pentru a o întrerupe, există mai multe alternative medicale de luat în considerare. Pentru a preveni definitiv sarcina, sterilizarea animalelor  (ovariohisterectomia) este cea mai bună opțiune. Pentru întreruperea sarcinii, acestea sunt cele mai comune opțiuni medicale:

Estrogeni injectabili Un profesionist din domeniul medical poate administra acestea pentru a preveni o sarcină. Estrogenul trebuie injectat la scurt timp după copulație pentru a fi eficient. Cu toate acestea, există mai multe efecte secundare potențiale care trebuie luate în considerare, inclusiv suprimarea măduvei osoase și piometra (adică infecția uterului).

Estrogeni nerecomandați de medicul veterinar

Estrogeni pe cale orală. aceștia nu sunt recomandați, deoarece sunt ineficienți și pot provoca piometru la animale. Prostaglandină F2 alfa este un hormon natural care se folosește pentru a provoca un avort spontan animalului de companie atunci când este monitorizat de un profesionist din domeniul sănătății.

Majoritatea efectelor secundare sunt adesea ușoare, dacă sunt prezente. Unele dintre efectele secundare cunoscute ale medicamentului includ gâfâială, tremurături, greață și diaree.

Dexametazonă – Aceasta este, de asemenea, o opțiune viabilă pentru a induce un avort pentru animalele de companie. Injecția este urmată, de obicei, de efecte secundare precum gâfâitul, băutul excesiv (polidispia) și urinarea (poliurie), potrivit petmd.com.