Sari la conținut
Home » Vrei un hamster? Iată de ce trebuie să ții cont

Vrei un hamster? Iată de ce trebuie să ții cont

Câți ani poate să trăiască un hamster?

Din cuprinsul articolului

De ce trebuie să ții cont. Hamsterii sunt drăguți, amuzanți și par foarte isteți. Dar, ca să te bucuri de el, trebuie să știi câteva lucruri esențiale. Spre exemplu, hamsterii nu au în general probleme de sănătate. Totuși, ei pot lua răceală de la oameni. Trebuie să ții cont de sensibilitățile companionului tău.

Numele de hamster a fost preluat din cuvântul german „hamstern”, care înseamnă „a aduna” sau „a îngriji”. Ei chair asta fac cu mâncarea suplimentară. O înghesuie în obraji, pentru mai târziu.

De ce trebuie să ții cont

Hamsterii sunt animale nocturne care trăiesc aproximativ 2 sau 3 ani. Sunt foarte jucăuşi şi pot scăpa cu uşurinţă dintr-o cuşcă care nu este închisă bine. Vederea lor nu este foarte bună, aşa că uneori cad de pe mese când aleargă.

Hamsterii trebuie ţinuţi într-o cuşcă de sârmă sau într-un acvariu acoperit cu o plasă de sârmă. Incinta trebuie amplasată departe de lumină directă a soarelui sau de curenţii de aer. Ea trebuie căptuşită cu un substrat absorbant. Asiguraţi-vă că îl schimbaţi suficient de des pentru a-l menţine uscat şi fără mirosuri.

Ce mănâncă

Ce poate mânca hamsterul tău? sursa foto: dreamstime.com
Un hamster care mănâncă dintr-un bol

Hrana pentru hamsteri este disponibilă în multe magazine pentru animale de companie. Le puteţi oferi hamsterilor cereale proaspete, seminţe de floarea-soarelui, nuci, pelete de lucerna, spanac, salată şi mere.

Îndepărtaţi din incinta animalului resturile de legume proaspete înainte de a se strica.

Hamsterilor le place să transporte alimente în cele două buzunare ale feţei şi apoi să le depoziteze în colţurile cuştii. Când curăţaţi cuşcă, asiguraţi-vă întotdeauna că verificaţi şi colţurile pentru orice resturi de mâncare veche, potrivit livescience.

Dinţii hamsterilor cresc continuu, la fel ca la toate celelalte rozătoare. Deci, este important să li se ofere o bucată de lemn pe care să îşi poată toci dinţii. Cel mai bine este să le oferiţi o bucată de lemn nevopsita şi netratata cu chimicale.